Värmdö Kommun

Klart med ny restauratör på Kattholmen!

Dela

Nu står det klart vilka som till sommaren 2020 kommer att driva restaurang på Kattholmen i Gustavsberg. Bolaget som ska driva verksamheten har skrivit kontrakt med Värmdö kommun och restaurangen beräknas öppna senast den första juni nästa år.

Kattholmen
Kattholmen

Kattholmen har under de senaste åren utvecklats till att bli en samlingsplats för värmdöborna och gästhamnen är ett uppskattat besöksmål för båtmänniskor från hela Stockholms skärgård. Planerna på en restaurang i det gamla elverket har funnits med länge, och nu är kontraktet upprättat och påskrivet. Senast den 1 juni 2020 öppnar restaurangen med ägaren Daniel Arlycke, som också driver Villa Soludden, i spetsen.

En restaurang på Kattholmen har varit den sista pusselbiten för att uppfylla vårt mål med en levande gästhamn och knytpunkt för området och jag är glad att vi äntligen är där. Jag vill hälsa de nya restaurangägarna välkomna och ser fram emot nästa sommar”, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tanken är att restaurangen ska bli en plats för alla, där det lokala, närproducerade och skandinaviska köket står i fokus, dock med en twist av smaker och inspiration från hela världen. Daniel hoppas också på ett nära samarbete med flera av de etablerade gastronomi-relaterade näringsidkarna i kommunen, för att lyfta det tänka konceptet ytterligare.

”Vi vill skapa ett landmärke för Gustavsbergs hamn, Kattholmen & Värmdö Kommun. Restaurangen ska vara något som vi värmdöbor vill identifiera oss med och vara stolta över, något som är mer än just en vanlig restaurang”, säger Daniel Arlycke.

Utformningen av lokalen och närliggande ytor kommer ha fokus på kulturmiljön och framöver planeras en komplettering av ett orangeri till verksamheten. Restaurangen kommer även erbjuda en uteservering samt en bardel och kommer att hålla öppet året om.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik NornvallTillförordnad kommundirektör

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

0857047448fredrik.nornvall@varmdo.se

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande /Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Kattholmen
Kattholmen
Ladda ned bild

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum