Region Norrbotten

Klart med nya chefer inom Region Norrbotten

Dela

Region Norrbotten har gjort klart med tre nya divisionschefer inom vården. Det handlar Ann-Sofi Schäufele, Krister Berglund och Pernilla Nordqvist.

Ann-Sofi Schäufele är ny divisionschef för Funktion. Foto: Simon Eliasson.
Ann-Sofi Schäufele är ny divisionschef för Funktion. Foto: Simon Eliasson.

Ann-Sofi Schäufele tar över som divisionschef för Division Funktion från och med första oktober. Fram till dess kommer hon att vara tillförordnad divisionschef för Länssjukvård 1 samtidigt som en efterträdare till divisionschefen Jonas Thörnqvist utses.

– Jag ser fram emot att börja inom Division Funktion. Jag känner igen delar av verksamheten sedan tidigare och vet att det finns oerhört stor kompetens och ett stort engagemang hos alla medarbetare. Det gör att jag tror och hoppas att vi gemensamt kan fortsätta utveckla verksamheten framåt, säger Ann-Sofi Schäufele.

Krister Berglund, som för närvarande är chef för Division Psykiatri, kommer att vara tf divisionschef för Division Nära fram till och med 31 mars nästa år.

Hans nuvarande tjänst tas över av Pernilla Nordqvist, som nu är verksamhetschef vid Länsgemensam psykiatri. Även hon kommer att ha tjänsten som tf Chef för Division Psykiatri till och med 31 mars.

– Jag är nöjd med att kunna tillsätta tre så pass kvalificerade medarbetare på befattningarna som divisionschef för Funktion och tf divisionschefer för Nära och Psykiatri, säger tf regiondirektör Ulf Bergman.

När det gäller tillsättning av befattningarna som divisionschef för Länssjukvård 1 och Länssjukvård 2 gick ansökningstiden ut i söndags och anställningsintervjuer kommer att påbörjas så snart som möjligt. Ansökningstiden för IT/MT-Direktör har gått ut och anställningsintervjuer kommer att påbörjas även för den tjänsten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ann-Sofi Schäufele är ny divisionschef för Funktion. Foto: Simon Eliasson.
Ann-Sofi Schäufele är ny divisionschef för Funktion. Foto: Simon Eliasson.
Ladda ned bild

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum