Region Norrbotten

Klart med nya chefer till länssjukvården

Dela

Moa Bjerner och Mats Lundin blir nya chefer för Division Länssjukvård 1 respektive Länssjukvård 2. Båda arbetar inom Region Norrbotten sedan tidigare.

– Divisionerna som rymmer Länssjukvård 1 och 2 rymmer bland annat vår specialistvård och det akuta omhändertagandet. Jag är glad över att Moa Bjerner och Mats Lundin kommer att ta över ledarskapet för dem, säger Ulf Bergman, regiondirektör.

Moa Bjerner är specialistläkare inom allmänmedicin. Hon har arbetat inom Region Norrbotten i 15 år och är idag regionchefläkare.

Mats Lundin arbetar idag som utvecklingsstrateg. Tidigare har han jobbat inom industrin och ett eget konsultföretag. Han har arbetat inom Region Norrbotten i sju år.

– Både Moa och Mats har kvalifikationer och personliga egenskaper som gör dem väl lämpade att leda respektive division. Dessutom är det en fördel att båda är välkända ansikten inom organisationen. Det kommer att vara en stor fördel att de redan vet hur vi jobbar och vad som funkar, säger Ulf Bergman.

Chefstillsättningarna har skett i nära samråd med fackliga organisationer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Moa Bjerner, tillträdande chef för Länssjukvård 1.
Moa Bjerner, tillträdande chef för Länssjukvård 1.
Ladda ned bild
Mats Lundin, tillträdande chef för Länssjukvård 2.
Mats Lundin, tillträdande chef för Länssjukvård 2.
Ladda ned bild

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum