Region Örebro län

Klart vem som blir ny chef för Område opererande och onkologi

Dela

Läkaren Tobias Kjellberg blir ny chef för Område opererande och onkologi inom hälso- och sjukvården i Region Örebro län. Han kommer närmast från chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården i Region Värmland.

Tobias Kjellberg är läkare i grunden och specialiserad inom både allmänkirurgi och kärlkirurgi. Under många år har han haft olika chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården i Region Värmland, bland annat som verksamhetschef, divisionschef och hälso- och sjukvårdsdirektör.

- Tobias Kjellberg har mycket lång erfarenhet av att jobba som läkare, chef och ledare i hälso- och sjukvården. Med sin erfarenhet och kompetens är jag övertygad om han kommer bidra starkt till att utveckla specialistvården i Region Örebro län, säger Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Erfarenhet av goda relationer med Örebro

Område opererande och onkologi är det största området inom hälso- och sjukvården i Region Örebro län. Det innefattar specialiteter som intensivvård, handkirurgi, kirurgi, kvinnosjukvård, onkologi, ortopedi, plastik- och käkkirurgi, urologi, öron, näsa och hals och ögon.

- Efter många år i Värmland har jag upplevt mycket goda relationer med Örebro län. Det känns både roligt och utmanande att börja som områdeschef. Jag är ödmjuk inför uppgiften och kommer att till en början lyssna in och lära mig organisationen. Sedan hoppas jag att mina erfarenheter kan bidra till att vi löser uppdraget på ett bra sätt. Vård är ett lagarbete där alla delar i laget måste fungera för bra resultat. Det kommer jag att jobba hårt för, säger Tobias Kjellberg.

Tillträder nya tjänsten i september

Den 1 september 2020 tillträder Tobias Kjellberg sin nya tjänst.

- Jag hälsar honom varmt välkommen till oss och vill samtidigt säga ett stort tack till tf områdeschef Ewald Ornstein, som nu kommer att fortsätta som verksamhetschef för ortopedkliniken, säger Jonas Claesson.

Kontakt

Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län

Telefon: 019-602 37 00

E-post: jonas.claesson@regionorebrolan.se

Tobias Kjellberg, chef Område opererande och onkologi (from den 1 september 2020)

Telefon: 073-986 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör. Foto: Lars-Göran Jansson
Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör. Foto: Lars-Göran Jansson
Ladda ned bild
Tobias Kjellberg, tillträdande chef Område opererande och onkologi. Foto: Øyvind Lund/Region Värmland
Tobias Kjellberg, tillträdande chef Område opererande och onkologi. Foto: Øyvind Lund/Region Värmland
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum