Huddinge kommun - politik

Klartecken för Alfa Lavals etablering i Flemingsberg

Dela

Ett stort steg togs ikväll för Alfa Lavals nya kontors och innovationscenter i Stockholm South Business District i Flemingsberg. Ett enigt kommunfullmäktige ställde sig på måndagskvällen bakom den nya detaljplanen som på rekordtid tagits fram och som möjliggör en snar byggstart för 1000 nya kontorsarbetsplatser.

- Att ett av landets mest anrika företag nu storsatsar i Flemingsberg är en viktig signal om att området är på väg att det nya centrumet för kontorsetableringar i regionen, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Alfa Laval, Operan/Dramaten och polisens nya basstation är några av de viktiga etableringar som är på väg att ske i Flemingsbergsdalen, ett område med skyhöga målsättningar. Enligt fastighetsutvecklaren Fabege och Huddinge kommunen är målet att det ska bli 50 000 boende, 50 000 besökare och 50 000 arbetsplatser när området är färdigutvecklat.

- Flemingsbergsdalen har en fantastisk potential som nu börjar tas till vara. Alfa Lavals etablering blir ett perfekt komplement till de aktörer inom bland annat forskning, medicin och akademi som redan finns i Flemingsberg idag, säger Daniel Dronjak.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Koalitionen i Huddinge satsar 1,5 miljoner kronor på att motverka ofrivillig ensamhet7.6.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den ofrivilliga ensamheten bland äldre är ett allt större problem i Sverige. Därför kommer den styrande koalitionen i Huddinge att föreslå kommunfullmäktige en extra satsning på 1,5 miljoner kronor för att utveckla kommunens förebyggande och uppsökande arbete genom att i samarbete med civilsamhället genomföra aktiviteter i syfte att bryta ensamheten bland äldre. 750 tkr tilldelas vård- och omsorgsnämnden och 750 tkr tilldelas kultur- och fritidsnämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum