Örnsköldsviks Kommun

Klartecken för fortsatt digitaliseringsprojekt

Dela

Fler branscher i Örnsköldsvik får möjlighet att utvecklas inom digitalisering genom projektet Digitala steg för tillväxt som startar i höst och tar vid efter projektet Digilots.

Nu är det klart - Örnsköldsviks kommun har blivit beviljade medel för det treåriga digitaliseringsprojektet ”Digitala steg för tillväxt". Projektet startar i augusti 2018 och kommer att bygga vidare på upplägg och erfarenheter från projektet Digilots som pågått under de senaste året.

Syftet är att underlätta för näringslivet i Örnsköldsvik och regionen att ta tillvara digitaliseringens möjligheter. Under hösten 2017 och våren 2018 har 27 små och medelstora företag från industri och industrinära verksamhet deltagit i seminarium och workshops samt haft individuell coachning ute på det egna företaget. Företagen har under projektets gång jobbat med 1-3 olika case kopplat till digitalisering och verksamhetsutveckling och tagit konkreta steg framåt i sin digitaliseringsresa.

Detta arbete kommer nu att fortsätta i fler branscher inom det nya projektet, Först ut är besöksnäringen. Varje höst kommer 30 företag inom en ny bransch att erbjudas plats i programmet och delta i aktiviteter under höst och vår.

–Tack vare det här projektet kan vi fortsätta att ligga i framkant när det gäller att stötta våra befintliga företag i deras digitaliseringsprocess och därmed bidra till stärkt tillväxt, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef, Örnsköldsviks kommun.

Projektets totala finansiering är 7,9 miljoner, varav 3,6 miljoner kommer från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Övriga finansiärer är Region Västernorrland, Örnsköldsviks kommun, Sollefteå kommun, HK Dest och Kramfors kommun samt näringslivsorganisationerna Företagarna, Handelskammaren Mittsverige, Örnsköldsviks industrigrupp och CESAM.

Nyckelord

Kontakter

Sara Rudälv, digitaliseringsrådgivare, tillväxtavdelningen, 070 – 568 95 49

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan – så ska partnerskap ge vetenskapligt lyft inom Örnsköldsviks kommunkoncern21.3.2019 08:02:00 CETPressinbjudan

I samband med signering av partnerskap mellan Örnsköldsviks kommun och Mittuniversitetet (26 mars) respektive Umeå universitet (8 april) är media välkomna att ta del av hur det samarbete som inleds ska bidra till vetenskapligt baserad verksamhetsutveckling inom Örnsköldsviks kommunkoncern. För universiteten innebär samarbetet konkreta utmaningar för akademisk forskning och en ökad närvaro i samhället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum