Solna stad

Klartecken för Solnas tionde vård- och omsorgsboende – i Bagartorp

Dela

Kommunstyrelsen har beslutat om nytt vård- och omsorgsboende i Bagartorp, för att möta framtida behov hos Solnas äldre.

Foto: Susanne Kronholm
Foto: Susanne Kronholm

– Bagartorp är ett av stadens prioriterade utvecklingsområden. Samtidigt som vi rustar upp centrum och planerar för nya bostäder bygger vi ut den kommunala servicen med ett nytt vård- och omsorgsboende, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Behov de kommande tio åren

Befolkningsprognosen visar att antalet äldre i Solna kommer att vara relativt stabilt under de närmaste fem åren för att därefter börjar öka. För att möta behovet kommer Solna att behöva ytterligare två vård- och omsorgsboenden under de kommande tio åren.

– För att våra äldre ska kunna bo kvar i Solna måste vi få fler boendeplatser. Nu får vi också möjlighet att skapa ett boende där välfärdsteknik och andra moderna lösningar blir en naturlig del av äldreomsorgen, säger Nataliya Hulusjö, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad.

Bagartorp – prioriterat utvecklingsområde

Inriktningen är att det nya vård- och omsorgsboendet ska byggas i Bagartorp, på ett markområde till väster om Bagartorpsringen parallellt med den nya högstadieskolan. Det aktuella området ägs till största delen av Bostadsstiftelsen Signalisten och används idag som en markparkering. Bagartorp har ett centralt läge i norra Solna och är tillsammans med området kring Enköpingsvägen ett av stadens prioriterade utvecklingsområden. Platsen har goda förbindelser med såväl buss som pendeltåg, med närhet till Ulriksdals pendeltågsstation. Ny bebyggelse förbättrar kopplingen mellan stadsdelsområdena Järvastaden, Agnesberg och Bagartorp.

Nästa steg

Kommunstyrelsen beslutade den 16 december 2019 att ge stadsledningsförvaltningen i uppdrag att ta fram en principöverenskommelse mellan staden och Bostadsstiftelsen Signalisten om utveckling av ett vård- och omsorgsboende i Bagartorp.

Kontakter

Bilder

Foto: Susanne Kronholm
Foto: Susanne Kronholm
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum