Tekniska verken i Linköping

Klas Gustafsson utsedd att sitta med i regeringens delegation för cirkulär ekonomi

Dela

För att stärka omställningen till en resurseffektiv, cirkulär och biobaserad ekonomi har regeringen tidigare beslutat att inrätta en delegation för cirkulär ekonomi. Regeringen utser nu Åsa Domeij som dess ordförande tillsammans med 8 ledamöter, där Klas Gustafsson, vice vd på Tekniska verken i Linköping är en av dem.

Bild: Klas Gustafsson, vice vd, Tekniska verken i Linköping
Bild: Klas Gustafsson, vice vd, Tekniska verken i Linköping

− Delegationens arbete ska bidra till minskad miljö- och klimatpåverkan, och samtidigt underlätta för svenskt näringsliv att ligga i framkant på globala marknader, säger innovations- och näringsminister Mikael Damberg.

Delegationen ska ge råd till regeringen, utarbeta en strategi samt identifiera hinder, behov av utbildning och information inom cirkulär ekonomi. Den ska också vara ett kunskapscentrum och en samordnande kraft för omställningen, både på regional och nationell nivå.

- Det här är jätteroligt och jag är hedrad att ha blivit utvald. Det visar verkligen att Tekniska verken ligger i framkant när det gäller miljöfrågor och cirkulär ekonomi. Vi jobbar för att bli världens mest resurseffektiva region, och att få ingå i delegationen är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Regeringen har sett och ser vad vi gör i de här frågorna, och nu får vi möjligheten att vara med och driva utvecklingen i hela landet, det är en spännande utmaning, säger Klas Gustafsson, vice vd på Tekniska verken. 

Övriga ledamöter är Caroline Ankarcrona (IVA), Catrin Gustavsson (Södra), Anna Felländer (KTH), Lina Bergström (Återvinningsindustrierna), Monica Bellgran (KTH), Weine Wiqvist (Avfall Sverige) och Jonas Carlehed (IKEA).

För mer information kontakta gärna:
Klas Gustafsson, vice vd, Tekniska verken i Linköping, 013-20 82 17
klas.gustafsson@tekniskaverken.se

Mer info finns på regeringskansliets sida

Kontakter

Bilder

Bild: Klas Gustafsson, vice vd, Tekniska verken i Linköping
Bild: Klas Gustafsson, vice vd, Tekniska verken i Linköping
Ladda ned bild

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av 240 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00 info@tekniskaverken.se tekniskaverken.se tekniskaverken.se/om-oss/press/

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum