Jämtkraft

Klas Liljegren blir vd för Jämtkraft

Dela

Klas Liljegren rekryteras som vd för Jämtkraft. Klas Liljegren kommer närmast från vd-uppdraget för energihandelsbolaget Modity i Skåne.

Klas Liljegren, tillträdande vd Jämtkraft AB
Klas Liljegren, tillträdande vd Jämtkraft AB

- Jämtkraft är väldigt väl positionerat för att spela en aktiv roll i den stora förändring av energimarknaderna som pågår. Traditionen och den starka lokala förankringen i kombination med koncernens samlade styrka gör attt vi har alla möjligheter för framtiden. Jag är verkligen glad över att ha fått Sveriges kanske roligaste energijobb, säger Klas Liljegren.

Klas Liljegren har lång erfarenhet inom energibranschen, både nationellt och internationellt.
Före uppdraget i kommunalägda Modity arbetade han 20 år inom Vattenfall med olika vd-, chefs- och styrelseuppdrag internationellt. Han har även arbetat som ekonomi- och finansdirektör på Telgekoncernen i Södertälje.

- Vi i styrelsen ser att Klas främsta styrkor är hans erfarenhet inom strategisk utveckling samt gedigna bakgrund inom ledarskap och ekonomi. Klas har ett engagerat och coachande ledarskap som vi bedömer är gynnsamt för både medarbetarna och Jämtkraft som bolag, säger Kerstin Arnemo, styrelseordförande för Jämtkraft.

Klas Liljegren tillträder tjänsten senast 12 april 2022.

För ytterligare information kontakta:
Kerstin Arnemo, styrelseordförande Jämtkraft AB, 070-217 78 33
Klas Liljegren, tillträdande vd Jämtkraft AB, ‪0730-8‪2 92 01
‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Bilder

Klas Liljegren, tillträdande vd Jämtkraft AB
Klas Liljegren, tillträdande vd Jämtkraft AB
Ladda ned bild

Om

Jämtkraft
Jämtkraft
Kyrkgatan 21
83125 Östersund

063-14 90 00https://www.jamtkraft.se

Jämtkraft erbjuder hållbara energilösningar utifrån vår verksamhet inom elhandel, elproduktion, elnät och fjärrvärme. Vi ägs av tre kommuner i Jämtland; Östersund, Krokom och Åre och vi säljer el i hela Norden, både till privat- och företagskunder. Den el vi producerar själva kommer till hundra procent från förnybara energikällor såsom sol, vind, vatten och skog.

Följ Jämtkraft

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jämtkraft