Spring Wine & Spirits AB

Klassisk blir ekologisk: Nu lanserar Spaniens bästsäljande cavaproducent Codorníu Ecológica!

Dela

Första mars blir Codorníu Clasico ekologisk och byter namn till Codorníu Ecológica. Samma goda cava – men nu med ekologiska druvor!

1872 öppnade familjen Raventós sin första flaska cava: Företaget döptes efter familjenamnet Codorníu och är idag den mest sålda cavan i Spanien. Codorníu är Spaniens äldsta företag för vinframställning och är fortfarande i drift vilket gör vinproducenten det äldsta familjeägda företaget – i världen.

En av Codorníus främsta produkter, Codorníu Clasico, lanserades redan 1995 på den svenska marknaden och har sedan dess varit en storsäljare på Systembolaget. Den första mars i år kommer denna klassiska cava bli ekologisk och byta namn till Codorníu Ecológica. Samma goda cava dock, men nu med ekologiska druvor!

Codorníu välkändaför att producera cava som gjorts av druvor från de absolut bästa områdena och lägena för varje enskild druva. Druvorna till Codorníu Ecológica kommer från de ekologiska odlingarna i Penedès. De druvor som används är Xarel-lo, Parellada, Macabeo – de druvorna som ger den mest typiska och personliga stilen för en äkta cava. I klassisk framställning enligt den traditionella metoden har vinet legat i 12 månader på sin andra jäsning i butelj.

I övrigt har cavan kvar sin traditionella, mycket klassiska karaktär som upplevs frisk och balanserad med en lång och krämig eftersmak. Codorníu Ecológica har en doft av gula äpplen, viss citrus och fina mandeltoner. Den eleganta och lite krämiga smaken gör vinet mycket lämpligt som aperitif eller till lätta rätter av fisk och vitt kött.

Fakta om vinet

Produktnamn: Codorníu Ecológica | Producent: Codorníu | Land: Spanien, cava | Årgång: Non Vintage | Druvor: Xarel-lo, Parellada, Macabeo | Art.nr: 7735| Vol: 75cl | Alkoholhalt: 11,5% | Pris: 87kr | Distribution: Systembolagets fasta sortiment.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum