Klinik MonaLisa

Klimakteriet - det ska hända dig med!

Dela

Tittade du på kvinnorna på tv pratar om klimakteriet? Om östrogener, värmevallningar och torra slemhinnor?

På kliniken i Jönköping berättar gynekolog Carl Johan Granqvist om sina skäl till att erbjuda MonaLisa Touch, ”Jag har valt att arbeta med MonaLisa Touch för att det är ett välbehövligt komplement till traditionell behandling. Det kan vara flera orsaker, men framför allt om man önskar en icke hormonell behandling av olika grunder, samt om man önskar något smidigt som inte innebär regelbunden administration av läkemedel”, säger Carl Johan Granqvist och tillägger om själva MonaLisa Touch behandlingens verkan ”Det sker ganska snabbt, redan efter ett par veckor märker de flesta en klar förbättring”.

Massiv klinisk evidens

I Danmark har det redan utförts fler än 1500 MonaLisa Touch behandlingar och runt om i världen har fler än 4 miljoner kvinnor behandlats i 70 länder.

Så behandlingsmetoden är inte ny och det finns cirka 40 internationella studier om metoden som också används på sjukhus i Danmark, huvudsakligen till kvinnor som lider av torra slemhinnor i samband med ett cancerförlopp.

Besvären uppstår när östrogennivåerna sjunker, det gör det naturligt innan, under och efter övergångsåldern, och även hos kvinnor som har gått igenom ett cancerförlopp och därmed är satt i för tidigt klimakterium med östrogennedsättande medicin. Därefter startar besvären och smärtorna från torra slemhinnor i underlivet, och dessvärre är det inte åldersbetingat.

Själva lidandet, torra slemhinnor (vaginal atrofi) kan vara mycket obehagligt och dagliga aktiviteter som att gå, cykla, springa och ha samlag kan vara smärtsamt eller i många fall omöjligt.

Behandling i en trygg miljö

Därför är det helt avgörande för många kvinnor att de nu kan behandlas i en trygg miljö där gynekologen undersöker kvinnan och ställer diagnosen innan behandling. Likaså kan det vara avgörande för många kvinnor att de nu aktivt kan välja bort hormoner.

Om ni önskar att veta mer och tala med en av specialistläkarna eller med en kvinna som av någon anledning fått ett MonaLisa Touch behandlingsförlopp, kontakta oss.

Få mer kunskap och information här: www.klinikmonalisa.se

Kontakt:
MonaLisa Nordic, Blokken 11, 3400 Birkerød, Danmark
Att: Sarah Køhnke, Mail: pr@monalisanordic.com, Mobil: +45 40 92 42 06

 

"Millions of women worldwide have rediscovered their personal and couple well-being. Millions of post cancer survivors have changed their lives. Thanks to MonaLisa Touch".

President of the European Association of Urogynaecology
Stefano Salvatore

Bilder

Om

Klinik MonaLisa
Klinik MonaLisa
Järnvägsgatan 41,
252 25 Helsingborg

073-536 66 62http://www.klinikmonalisa.se/

Följ Klinik MonaLisa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.