Norrköpings kommun

Klimat och hälsa i fokus under Globala veckorna

Dela

Från och med imorgon, onsdag den 24 november, sätter Norrköpings kommun extra fokus på klimat och hälsa under årets Globala veckor.

Globala veckorna är ett samarbete mellan Norrköpings kommun, svenska FN-förbundet, Studiefrämjandet och lokala aktörer i Norrköping. Veckorna genomförs med syfte att öka intresset och engagemanget kring de sjutton globala hållbarhetsmålen.

– Det är nionde året i rad som vi erbjuder Globala veckor i Norrköping. Vi ser ett stort lokalt engagemang och det tillkommer nya medarrangörer varje år, vilket är jätteroligt! Temat i år är klimat och hälsa, två högaktuella ämnen, och vi kommer att erbjuda allt från roliga rörelseaktiviteter till stand up om klimat, säger Karin Faxér, miljöstrateg och ansvarig för Globala veckorna i Norrköpings kommun.

Om de Globala målen
I september 2015 antog världens ledare Agenda 2030 - en handlingsplan för hur världens länder ska jobba för en hållbar utveckling fram till år 2030. Agenda 2030 innehåller 17 globala mål och 169 delmål med syfte att stoppa klimatförändringarna, skapa fredliga och trygga samhällen samt utrota fattigdomen. Världens regeringar är ansvariga för genomförandet, men kommunerna har en viktig roll i arbetet.

Ur programmet för Globala veckorna 2021:

  • Torsdag den 25 november
    SVT-meterorologen Pia Hultgren delar i sin föreläsning Hur påverkas vår hälsa av väder och klimat? med sig av sin kunskap och egna erfarenheter och reflektioner kring väder, klimat och hälsa. 
  • Tisdag den 30 november
    Jesper Rönndahl, ståupp-, radio- och tevekomiker, bjuder på en underhållande ståuppföreställning innan det blir visning av den franska filmkomedin Farväl fårskallar. 

Program för Globala veckorna och anmälan till programpunkter hittar du här

Mer om kommunens arbete med Globala målen kan du läsa om här

Kontakt:
Karin Faxér
Titel: utredare, utrednings- och utvecklingsenheten, ansvarig för Globala veckorna
Telefon: 0730-20 14 86

________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Invigning av Norrköping Light Festival24.11.2021 10:09:23 CET | Pressmeddelande

Fredag den 26 november klockan 16:00 invigs Norrköping Light Festival 2021. För sjunde året i rad hälsar Norrköpings kommun alla välkomna till detta uppskattade evenemang, som skänker ljus och glädje till både Norrköpingsbor och besökare. Invigningen livesänds digitalt på Visit Norrköpings och Norrköping Light Festivals facebooksidor. Samtidigt blir Norrköping ljusare genom satsningen Tillsammans lyser vi upp Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum