Göteborgs stift

Klimatmanifestation och pilgrimsmässa 30 oktober

Dela

"Pilgrim´s Walk for Future" kommer den 30 oktober fram till Glasgow för att delta i klimatmötet COP 26. De som inte haft möjlighet att delta i den stora vandringen kan samma dag delta i ett antal lokala vandringar som samtliga avslutas med pilgrimsmässa i Göteborgs domkyrka.

I Göteborgs domkyrka samlas lokala pilgrimer till pilgrimsmässa den 30 oktober kl 17.00. (Foto: Torgny Lindén)
I Göteborgs domkyrka samlas lokala pilgrimer till pilgrimsmässa den 30 oktober kl 17.00. (Foto: Torgny Lindén)

”Pilgrim´s Walk for Future” kommer allt närmare slutdestinationen i Skottland. Lördag 30 oktober kommer de pilgrimer som började vandra i Vadstena i juli (ja, några har varit med hela vägen!) att, tillsammans med många andra pilgrimer, komma fram till Glasgow. Veckan efter startar FN:s klimattoppmöte COP26.

Över 250 miljoner steg för framtiden har registrerats av pilgrimsvandrare på Pilgrim´s Walk for Futures globala stegräknare.
https://www.walkforfuture.se/ 

I och kring Göteborg kommer lokala pilgrimsvandringar att genomföras lördagen den 30 oktober med målet Göteborgs domkyrka. Där kommer en manifestation och en pilgrimsmässa att hållas.

Pilgrimscentrum i Göteborg  startar sin vandring i friluftskyrkan i Slottsskogen kl 11.00 och går sedan via Änggårdsbergen och andra grönområden fram till domkyrkan.
https://www.svenskakyrkan.se/carl-johans-pastorat/masthugg/lordagsvandringar 

Från öster går det också att vandra med Lerum, Partille och Skallsjö församlingar. Start i Lerum fredag 29/10 eller i Jonsered 30/10.
https://www.svenskakyrkan.se/lerum/nyheter/walk-for-future 

Torslanda-Björlanda församling inbjuder till vandring med start kl.11.45 vid Biskopsgårdens kyrka.
https://www.svenskakyrkan.se/torslanda-bjorlanda/vandring-och-manifestationinfor-klimatmotet 

Kl 16.00-16.30 Pilgrimsvandrarna anländer till Domkyrkoplan, där de möts av bl a fika och körsång.

Kl 17.00 Pilgrimsmässa i Domkyrkan med biskop Susanne Rappmann, kören Saltstänk m fl medverkande.

Det går givetvis att komma direkt till domkyrkan. 

Även söndag 31 oktober går det att delta i en Pilgrim´s Walk for Future-vandring. 
Pilgrimsmässa kl.11.00 i Skår kyrka i Örgryte följs av ”Gå-med-den-sista-biten-till-Glasgow”-vandring i Delsjöterrängen med slutmål Björkekärrs kyrka.

Kontakt:
Carina Frykman, stiftskonsulent och pilgrimssamordnare. 031-771 30 26
Christina Bernérus, miljösamordnare, 031-771 30 22

Nyckelord

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann, stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet.

Tel:0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Bilder

I Göteborgs domkyrka samlas lokala pilgrimer till pilgrimsmässa den 30 oktober kl 17.00. (Foto: Torgny Lindén)
I Göteborgs domkyrka samlas lokala pilgrimer till pilgrimsmässa den 30 oktober kl 17.00. (Foto: Torgny Lindén)
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

Svenska kyrkan i Göteborg förbereder sig inför allhelgonahelgen29.10.2021 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Årets allhelgonahelg kommer att bli extra betydelsefull då den blir ett tillfälle att bearbeta sorgen från pandemin. Många vittnar om att vi inte kunnat sörja som vanlig under den tid som varit. I sorgen behöver vi människor varandra, och vi behöver närhet till varandra. I Göteborg finns lokala kontaktpersoner tillgängliga för intervjuer om allhelgonahelgen och kyrkans roll i sorgebearbetningen.

Svenska kyrkan i Halland förbereder sig inför allhelgonahelgen29.10.2021 07:25:00 CEST | Pressmeddelande

Årets allhelgonahelg kommer att bli extra betydelsefull då den blir ett tillfälle att bearbeta sorgen från pandemin. Många vittnar om att vi inte kunnat sörja som vanlig under den tid som varit. I sorgen behöver vi människor varandra, och vi behöver närhet till varandra. I Halland finns lokala kontaktpersoner tillgängliga för intervjuer om allhelgonahelgen och kyrkans roll i sorgebearbetningen.

Svenska kyrkan i Bohuslän förbereder sig inför allhelgonahelgen29.10.2021 07:20:00 CEST | Pressmeddelande

Årets allhelgonahelg kommer att bli extra betydelsefull då den blir ett tillfälle att bearbeta sorgen från pandemin. Många vittnar om att vi inte kunnat sörja som vanlig under den tid som varit. I sorgen behöver vi människor varandra, och vi behöver närhet till varandra. I Bohuslän finns lokala kontaktpersoner tillgängliga för intervjuer om allhelgonahelgen och kyrkans roll i sorgebearbetningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum