Uppsala kommun

Klimatmatchens vinnarlag utsedda

Dela

Årets vinnarlag till Klimatmatchen har nu utsetts! Tre lag kommer att få sina priser i samband med innebandymatchen på IFU arena i Uppsala nästa vecka. Priserna delas ut under ledning av kommunalråd Rickard Malmström (MP).

Klimatmatchen är en del i Uppsala kommuns arbete med att främja hållbart resande.
Klimatmatchen är en del i Uppsala kommuns arbete med att främja hållbart resande.

De tre vinnande lagen blev:

1:a Wasakåren Stigfinnarna Hjorten/Korpen
2:a Wasakåren Stigfinnarna Örnen/Räven
3:a Uppsala domkyrkas gosskör

Grattis önskar Uppsala kommun!

I samband med matchen mellan Storvreta - Sirius nu på tisdag 17 december, blir det prisutdelning under ledning av kommunalråd Rickard Malmström (MP).

Datum: tisdag 17 december
Plats: IFU Arena, Gränby
Tid: matchen börjar 18.30, prisutdelning sker i första pausen ca 19.00

- Klimatengagemanget hos Uppsalas och världens unga är så hoppingivande. Ett stort grattis och tack för er insats, ni gör skillnad! säger kommunalråd Rickard Malmström (MP).

Klimatmatchen är en tävling för alla barn- och ungdomar mellan 10 och 16 år som är med i en förening. Genom att gå, cykla, ta bussen eller samåka till fritidsaktiviteten samlar alla i laget tillsammans ihop poäng. Poängen baseras på hur mycket växthusgaser som släpps ut vid varje resa. Ju mindre utsläpp desto högre poäng. Klimatmatchen är en del i Uppsala kommuns arbete med att främja hållbart resande och stimulera ungdomars rörelse och aktivitet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Klimatmatchen är en del i Uppsala kommuns arbete med att främja hållbart resande.
Klimatmatchen är en del i Uppsala kommuns arbete med att främja hållbart resande.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Release av Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst av Johanna Uddén16.1.2020 15:30:42 CETPressinbjudan

Datum: Onsdag 22 januari Tid: 17.00 Plats: Bror Hjorths hus, Norbyvägen 26 Invigningstal: Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande. Anna Ehn, chef för offentlig konst leder ett samtal om boken med Johanna Uddén. Releasen är ett samarbete med Bror Hjorts hus. Fotografierna i boken är tagna av Stewen Quigley. – Det är viktigt att använda vår offentliga konst och se till att fler får njuta av den. Jag tänker att den här boken kommer att leda till att både barn och vuxna får upp ögonen för den fina konstskatt som finns runt om i vår kommun, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP) Mod, minnen och äventyr är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor. – Konst är viktigt för alla, oavsett ålder eftersom konst handlar om livet Jag saknade något om konst i Uppsala som vände sig till barn. Jag presenterade min idé för de ansvariga på Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum