Enköpings kommun

Klimatneutralitet på agendan vid politiskt dialogforum

Dela

Den 7 juni var klimatneutralitet, innovation och utveckling temat för dagen när politikerna träffades i dialogforumet Arena för hållbart växande Enköping.

Tanken med forumet är att kommunens politiker ska få fördjupa sig i viktiga frågor och diskutera vägen framåt tillsammans med tjänstepersoner i kommunen.

Omställningen till att bli en klimatneutral och hållbar stad är en prioriterad fråga inom Enköpings kommun.

– Politiken måste våga prioritera och ta ansvar för nödvändiga beslut under resan för ett klimatneutralt Enköping 2030, säger Peter Book, kommunstyrelsens ordförande.

Under forumet presenterades projektet Klimatneutrala Enköping 2030 som startade i höstas.

– Hållbart ska vara en utgångspunkt i allt vi gör, för att öka tempot i omställningen och förbättra vår livskvalitet. Vi måste kraftsamla tillsammans och då är forum som Arena för hållbart växande Enköping viktiga, säger Clara Thorgren, projektledare för Klimatneutrala Enköping 2030.

– Det ska vara enkelt att ha en hållbar livsstil i Enköping. Vi som politiker och den kommunala verksamheten har vår roll att skapa förutsättningar för det. Sen måste vi göra jobbet tillsammans, alla som bor, lever och verkar i Enköping, säger Ulrika Ornbrant, kommunalråd. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum