Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Klimatvandring - Walk for future 19 september

Dela

Hur långt är du beredd att gå för en hållbar planet? Nu har du möjlighet att delta i Sveriges största pilgrimsvandring för klimatet! En vandring som ger hopp för framtiden.

För kroppen, knoppen och klimatet

Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil, där människor pilgrimsvandrar kortare eller längre sträckor genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Vandringarna genomförs inför klimatmötet COP26 i Glasgow i början av november. Walk for Future handlar om att sätta klimatet främst på agendan. Här ställs konkreta krav på beslutsfattarna, som att hålla den globala temperaturökningen under 1,5 °C, att följa Parisavtalet, att säkerställa klimaträttvisa och att lyssna på den bästa vetenskapen som för närvarande finns.
Walk for Future innebär också möjlighet till egen reflektion och att ta egna steg för klimaträttvisa och hållbarhet. På så sätt kan Walk for Future bli både en protest och en inre pilgrimsresa.

I Västerås genomförs vandringar på flera håll den 19 september, och för dig som vill delta finns både längre och kortare vandringsalternativ. Gemensamt har vandringarna att de alla leder till Västerås domkyrka. Här föreläser Hans-Erik Lindström om pilgrimstanken, vilken är nära kopplad till vår natur, miljö och klimat. I anslutning till föreläsningen hålls också en klimatgudstjänst.
Så ta på dig bekväma skor och vandra med oss för klimatet! Tillsammans kan vi visa att vi menar allvar och vill göra skillnad!

Klimatvandring 19 september 2021

Kort: Vandring runt Västerås domkyrka. Samling kl 13.30.
Lite längre: Vandring från Mikaelikyrkan och Tomaskyrkan till Västerås domkyrka. Samling kl 13.30.
Valfri: Du vandrar själv ner till domkyrkan från där du bor/valfri plats.

Föreläsning med Hans-Erik Lindström

Kl 15 föreläser Hans-Erik Lindström i Västerås domkyrka. Föreläsningen tar cirka 50 minuter och handlar om pilgrimstanken som är nära kopplad till vår natur, miljö och klimatsituation. Hans-Erik Lindström är författaren till boken Naturens katedral. Boken innehåller 50 naturmeditationer. 

Efter föreläsningen, vid kl 16,  kommer klimatgudstjänst att hållas i Västerås domkyrka.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Anhörigdagen – ett stöd för dig som anhörig30.9.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu går Svenska kyrkan Västerås, Västerås Stad och flera intresseorganisationer och föreningar i Västerås samman och anordnar gemensamt en anhörigdag, dvs en dag för de personer som inom familjen, släkten eller vänkretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, beroende, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av vardagen på egen hand. Här kan den som är intresserad ta del av bl a föreläsningar, där de medverkande aktörerna delar med sig av sina erfarenheter av situationen som anhörig och berättar mer om sin verksamhet.

Oersättlig ljusplåt från Badelunda kyrka återlämnas den 26 september22.9.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Våra kyrkor, kyrkogårdar och inte minst kyrkornas konstföremål och inventarier som till exempel tavlor, altarskåp och andra konstföremål, är en stor och viktig del av vårt kulturarv. Ett sådant oersättligt föremål, en ljusplåt tillverkad på 1600-talet, stals 2015 från Badelunda kyrka men har nu hittat hem. Välkommen att delta i en återlämningsceremoni, kl. 15.00 den 26 september i Badelunda kyrka för att höra den spännande historien.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum