Dramaten

Klinga, Millhagen, Olsson och Rapaport i Noréns familjedrama Höst och vinter

Dela

Stefan Larsson tar sig an Lars Noréns familjedrama Höst och vinter i en skådespelarfest med lika mycket svärta som humor. I kärnfamiljsrollerna ser vi Alexandra Rapaport, Livia Millhagen, Hans Klinga och Ingela Olsson. Premiär på Lilla scenen den 23 februari.

Livia Millhagen, Ingela Olsson, Hans Klinga, Alexandra Rapaport i Höst och Vinter/Dramaten. Foto Sören Vilks.
Livia Millhagen, Ingela Olsson, Hans Klinga, Alexandra Rapaport i Höst och Vinter/Dramaten. Foto Sören Vilks.

Två vuxna systrar är på middag hos sina föräldrar. Det är tänkt att bli en trevlig kväll. Men eftersom det är en Lars Norén-pjäs blir det inte riktigt så. I Höst och vinter, en av Lars Noréns borgerliga kvartetter, får vi en uppgörelse mellan barn och föräldrar som det slår gnistor om. Här gestaltas en högre medelklassfamilj, där de två döttrarnas liv utvecklats åt helt olika håll.  Det blir en skådespelarfest med lika mycket svärta som humor, med knivskarp blick och ljuvligt elaka repliker.

Stefan Larsson är en av Dramatens mest anlitade regissörer, med succéer som Rickard III, Medea, Fanny och Alexander och En familj – August: Osage County på den långa meritlistan.

Höst och vinter spelades för första gången på Dramaten 1989. Nu, 29 år senare, är det dags igen.

Medverkande
Eva Alexandra Rapaport
Ann Livia Millhagen
Henrik Hans Klinga
Margareta Ingela Olsson

Av Lars Norén
Regi Stefan Larsson
Scenografi Rufus Didwiszus
Kostym Nina Sandström
Mask och peruk Mimmi Lindell
Ljusdesign Torben Lendorph

Textning
Följande datum går det att ta del av föreställningen genom textning via app. i mobil eller på läsplatta; 25 mars, 11 april och 21 april.

Introduktion
Introduktion till Höst och vinter med dramaturg Emma Meyer Dunér, den 15 och 21 mars. Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till kvällens föreställning).

Publiksamtal
Publiksamtal om pjäsen med regissören Stefan Larsson och författaren och dramaturgen Magnus Florin efter föreställningen den 16 mars. Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till kvällens föreställning).

Höst och vinter, premiär 23 februari, Lilla scenen.

Nyckelord

Bilder

Livia Millhagen, Ingela Olsson, Hans Klinga, Alexandra Rapaport i Höst och Vinter/Dramaten. Foto Sören Vilks.
Livia Millhagen, Ingela Olsson, Hans Klinga, Alexandra Rapaport i Höst och Vinter/Dramaten. Foto Sören Vilks.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum