Dramaten

Klinga, Millhagen, Olsson och Rapaport i Noréns familjedrama Höst och vinter

Dela

Stefan Larsson tar sig an Lars Noréns familjedrama Höst och vinter i en skådespelarfest med lika mycket svärta som humor. I kärnfamiljsrollerna ser vi Alexandra Rapaport, Livia Millhagen, Hans Klinga och Ingela Olsson. Premiär på Lilla scenen den 23 februari.

Livia Millhagen, Ingela Olsson, Hans Klinga, Alexandra Rapaport i Höst och Vinter/Dramaten. Foto Sören Vilks.
Livia Millhagen, Ingela Olsson, Hans Klinga, Alexandra Rapaport i Höst och Vinter/Dramaten. Foto Sören Vilks.

Två vuxna systrar är på middag hos sina föräldrar. Det är tänkt att bli en trevlig kväll. Men eftersom det är en Lars Norén-pjäs blir det inte riktigt så. I Höst och vinter, en av Lars Noréns borgerliga kvartetter, får vi en uppgörelse mellan barn och föräldrar som det slår gnistor om. Här gestaltas en högre medelklassfamilj, där de två döttrarnas liv utvecklats åt helt olika håll.  Det blir en skådespelarfest med lika mycket svärta som humor, med knivskarp blick och ljuvligt elaka repliker.

Stefan Larsson är en av Dramatens mest anlitade regissörer, med succéer som Rickard III, Medea, Fanny och Alexander och En familj – August: Osage County på den långa meritlistan.

Höst och vinter spelades för första gången på Dramaten 1989. Nu, 29 år senare, är det dags igen.

Medverkande
Eva Alexandra Rapaport
Ann Livia Millhagen
Henrik Hans Klinga
Margareta Ingela Olsson

Av Lars Norén
Regi Stefan Larsson
Scenografi Rufus Didwiszus
Kostym Nina Sandström
Mask och peruk Mimmi Lindell
Ljusdesign Torben Lendorph

Textning
Följande datum går det att ta del av föreställningen genom textning via app. i mobil eller på läsplatta; 25 mars, 11 april och 21 april.

Introduktion
Introduktion till Höst och vinter med dramaturg Emma Meyer Dunér, den 15 och 21 mars. Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till kvällens föreställning).

Publiksamtal
Publiksamtal om pjäsen med regissören Stefan Larsson och författaren och dramaturgen Magnus Florin efter föreställningen den 16 mars. Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till kvällens föreställning).

Höst och vinter, premiär 23 februari, Lilla scenen.

Nyckelord

Bilder

Livia Millhagen, Ingela Olsson, Hans Klinga, Alexandra Rapaport i Höst och Vinter/Dramaten. Foto Sören Vilks.
Livia Millhagen, Ingela Olsson, Hans Klinga, Alexandra Rapaport i Höst och Vinter/Dramaten. Foto Sören Vilks.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum