Norrköpings kommun

Klockspel och flaggning för årets studenter

Dela

Nu har fler detaljer för årets student fallit på plats. Som en del i firandet av årets studenter kommer svenska flaggan att hissas på Saltängsbron under studentdagarna, och rådhusets klockor kommer att spela. Merparten av de kommunala gymnasieskolornas utspring kommer att kunna följas via livesändning för anhöriga som inte kan vara med på plats.

Norrköpings studentfirande kommer att genomföras enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska spridningen av covid-19.

– Självklart vill vi hylla våra fantastiska studenter som varit uthålliga under pandemin och snabbt anpassat sig efter nya undervisningsformer. Samtidigt uppmanar vi studenter och deras anhöriga att fira studenten på ett ansvarsfullt sätt och bidra till att minska smittspridningen. Med gemensamma insatser hoppas och tror jag att studenten 2021 kommer att bli en minnesvärd upplevelse, även fast den genomförs i ett alternativt format, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Nedan följer uppdaterad information:

  • Mösspåtagningen genomförs klassvis utomhus den 4 juni. Inga anhöriga kan delta under det tillfället.
  • Utspring Max två anhöriga får vara på plats på skolgården. Rektorerna har fått göra en riskbedömning för att säkerställa att utspringet kan genomföras på ett smittsäkert sätt. Utspringet genomförs klassvis. Utspringen genomförs torsdag den 10 juni och fredag den 11 juni. På vissa skolor sker utspringen under två dagar. 
  • Livesändning Merparten av alla klassers utspring kommer att livesändas så att anhöriga och vänner som inte kan vara på plats kan delta digitalt.
  • Fester och aktiviteter Vid privata sammankomster gäller max åtta personer enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Rekommenderat är att undvika större studentfester och att inte träffas över klasserna.
  • Studentbalen Studentbalen kan inte genomföras utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och är därför inställd.
  • Studentkortege Enligt Folkhälsomyndigheten ska studentflak med kortege inte förekomma. Därför är studentkortegen i Norrköping inställd. Den som har bokat ett flak bör avboka det snarast.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla våra studenter och verkligen önska dem lycka till med allt som väntar dem efter att de nu lämnar skolan efter många flitiga år. Till all personal på skolorna som kämpat för att kunna bedriva en kvalitativ undervisning i nya former vill jag också rikta mitt varmaste tack. Deras inställning till nya arbetsformer har betytt mycket för att kunna ge våra elever en undervisning likvärdig den som bedrevs innan pandemin, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.

Mer detaljer om vad som gäller för studenten hittar du här

Alla har ett ansvar att bidra till att minska smittspridningen av covid -19. Det är viktigt att alla som deltar under studenten är friska och tar ansvar genom att inte komma om man har symtom som hosta, halsont, snuva, feber och huvudvärk.

Kontakt:

Sofie Lindén
Titel: utbildningsdirektör
Telefon: 0725-81 28 00

Kikki Liljeblad (S)
Titel: ordförande utbildningsnämnden
Telefon: 0706-28 59 28

____________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725- 97 09 00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun nysatsar och förstärker sitt fokus på företag22.6.2021 14:03:56 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun planerar flera företagsfrämjande satsningar som ska leda till snabbare och bättre service, samt stärka och växla upp samarbetet mellan företag, offentlig sektor och forskning. För att förstärka effekten utförs även organisatoriska förändringar och tillförsel av medel. Målet är ett förbättrat näringslivsklimat, samt fler arbetsplatser och arbetstillfällen. Idag, tisdagen den 22 juni, genomförde Norrköpings kommun en pressträff för att berätta mer om satsningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum