Socialdemokraternas PS Kansli

”Klyftor och kriminalitet” tema för S ekonomiska seminarium

Dela

Kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki är finansminister Magdalena Anderssons gäst vid Socialdemokraternas ekonomiska seminarium i Almedalen 4 juli. Temat för seminariet är klyftor och kriminalitet och hur detta hänger ihop.

Årets gäst är Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet och vid högskolan i Gävle. Sarneckis huvudsakliga forskningsområden är kriminologisk nätverksanalys och livsförloppskriminologi, men han har också publicerat arbeten om bland annat ungdomsbrottslighet, samhällets reaktion på brott och invandrare och brottslighet. Sarnecki är också bland annat svensk ordförande i juryn för Stockholm Prize in Criminology och ledamot i Brottsförebyggande rådets vetenskapliga råd.

Vilka faktorer som påverkar att människor begår brott har varit ett hett diskussionsämne under de senaste åren. Segregation, klyftor, utbildning och gener har alla varit på bordet. Under seminariet kommer forskningsläget gås igenom och diskuteras.  

- Vi ska vara hårda mot brotten men också mot brottens orsaker. Ojämlikhet, både i inkomst och förutsättningar, kan bidra till kriminalitet. Därför ska klyftorna bekämpas och samhället vara starkt, säger finansminister Magdalena Andersson.

Information

Tid: onsdag den 4 juli, klockan 13.15-14.45

Plats: Aulan, S:t Hansskolan, S:t Hansgatan 32, Visby

Deltagare:

  • Magdalena Andersson, finansminister.
  • Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi, Stockholms Universitet.

Moderator:

  • Katrine Marçal, författare, journalist på Dagens Nyheter, skribent och samhällsdebattör med fokus på svensk och internationell ekonomi och jämställdhetsfrågor.

Antalet platser är begränsat. Anmäl deltagande till press@socialdemokraterna.se, för att ta del av för press reserverade platser. Efter seminariet kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till finansminister Magdalena Andersson och professor Jerzy Sarnecki.

Presskontakt, finansminister Magdalena Andersson:

Gösta Brunnander, 072-544 28 66

Isabel Lundin, 076-296 46 38

Presskontakt, ekonomiskpolitiska seminariet:

Jonatan Hermansson, 072-556 52 85

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna släpper ny rapport - Hotet mot den svenska modellen9.4.2019 14:42:46 CESTPressmeddelande

Idag presenterar Socialdemokraterna en ny rapport om hur Moderaterna konsekvent agerat i EU-parlamentet för att avveckla den svenska modellen och för att underminera villkor för arbetare i Europa. Detta samtidigt som Moderaterna i dagarna har lanserat begreppet ”den nya svenska modellen”. Nu utmanar Johan Danielsson moderaternas Tomas Tobé på debatt kring vad de menar med den ”nya svenska modellen” och hur de kommer agera i Europaparlamentet framgent?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum