Åre 2019

Knäpp pjäxorna och ta en löptur i hinderbanan på sjön

Dela

För första gången, åtminstone i Åres gedigna historia, kommer Åre 2019 Obstacle Race i pjäxor att anordnas. Tävlingen är en hinderbanslöpning med pjäxor på fötterna och med snö och is som ingredienser. Evenemanget presenteras av Nocco som ser till att alla deltagare kan fylla på energidepåerna efter målgång.

Camilla Herlin på Nocco preppar banan. Foto: Jan Lundahl, fri publicering.
Camilla Herlin på Nocco preppar banan. Foto: Jan Lundahl, fri publicering.

Även om grenen än så länge ligger utanför det officiella mästerskapsprogrammet är detta en av de saker du inte bör missa. På Åresjöns is, precis nedanför Nationalarenan, byggs banan bestående av fem hinder, som kommer att utmana även de riktigt vassa hinderlöparna.

- Vi har strävat efter att bygga en rolig, men ändå utmanande bana med fem olika hinder för att verkligen utmana deltagarnas förmåga, säger Evelina medlem av OCR-teamet i Åre.

Tävlingen är öppen för alla, börjar klockan 13.00 och slutar klockan 14.30. Du tävlar i tvåmanna-lag och den snabbaste tiden vinner. Du behöver inte ens ta med dina egna pjäxor, de finns att låna på plats. Priser delas ut till de tre snabbaste lagen.

Så ta med en kompis, ta med dina pjäxor eller låna på plats och ta chansen att vara med i Åres första OCR i pjäxor. Ingen anmälan behövs, det är bara att komma förbi! 

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Camilla Herlin på Nocco preppar banan. Foto: Jan Lundahl, fri publicering.
Camilla Herlin på Nocco preppar banan. Foto: Jan Lundahl, fri publicering.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum