Tekniska verken i Linköping

Knyt dubbelknut om smittan

Dela

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har klassat renhållning som en samhällsviktig verksamhet. När smitta sprids är det viktigare än någonsin att avfallshanteringen fungerar och att sophämtare och driftpersonal förblir friska.

Därför är det viktigt att det som slängs i soptunnan är väl förpackat i påsar som knutits med dubbelknut, det gäller både matavfall och restavfall. Då skyddas personalen som hämtar soporna, och de som ska hantera avfallet efteråt från eventuell smitta som kan finnas i det. Det gäller särskilt om någon i hushållet är sjuk, men det är en bra regel alla dagar.

Det ska heller inte ställas påsar bredvid soptunnan då det lockar fåglar och skadedjur som kan sprida ut innehållet, och sophämtare riskerar att utsättas för direktkontakt med avfallet.

När smittspridning förekommer är det särskilt viktigt att sophämtningen fungerar, det krävs bara ett kortvarigt stopp i avfallsinsamlingen innan kärlen blir överfulla. 

För mer information kontakta gärna:
Johan Borg, avdelningschef hushållsavfall, 013 - 20 82 19
johan.borg@tekniskaverken.se

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum