Huddinge kommun - politik

Koalitionen agerar mot oseriösa byggaktörer och bidragsfusk

Dela

Koalitionen i Huddinge satsar på att göra det svårare för oseriösa byggaktörer att verka i kommunen och på att minimera risken för bidragsfusk.

- I en tillväxtkommun som Huddinge är det extra viktigt att ge goda förutsättningar för seriösa byggaktörer att verka och bidra i samhällsbyggandet. Luckor i lagstiftning skapar utrymme för oseriösa aktörer, säger Love Bergström (M), kommunalråd i Huddinge.

Som kommun är möjligheterna att agera mot dessa aktörer begränsade. Ofta handlar det om ett samspel mellan kommunen, polisen och olika statliga myndigheter. Koalitionen föreslår en särskild funktion i kommunen med uppgift att samordna arbetet mot oseriösa aktörer.

- Brottslighet och oseriösa aktörer som riktar sig mot det offentliga riskerar att slå ut de krafter som är positiva för samhällsbyggandet och välfärden genom ett undermåligt arbete för snabba pengar. Vi måste säkerställa att de som verkar i kommunen bidrar till att Huddinge blir bättre, tillägger Love Bergström.

Kommuner och myndigheter är allt oftare måltavla för den organiserade brottsligheten. Oseriösa aktörer letar aktivt efter luckor hos kommuner som öppnar portarna för påverkan och utnyttjande. Det är mot denna bakgrund viktigt att kartlägga nuläget i syfte att förbättra rutiner, uppföljning och kontroll.

Satsningen är en del av det budgettillägg på totalt 34 miljoner som koalitionen presenterar i samband med delårsbokslutet. Beslut tas i kommunfullmäktige den 13 juni.

Kontakter

Bilder

Foto: Emilia Öije
Foto: Emilia Öije
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum