Huddinge kommun - politik

Koalitionen satsar extra på en meningsfull fritid för barn och unga

Dela

Att röra både kroppen och hjärnan är viktigt för folkhälsan. Nu gör kommunen en riktad satsning för att anordna ännu fler aktiviteter och insatser under sommarlovet så att barn och unga kan ta med sig både färdigheter och minnen till skolan när terminen startar i augusti.

- En rolig och meningsfull fritid är viktigt för den fysiska och psykiska hälsan hos barn och unga. Nu satsar vi lite extra för att barn och ska kunna ta del av aktiviteter som de är intresserade av, säger Bo Källström (L), kommunalråd i Huddinge.  

Ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter som erbjuds av kommun och föreningsliv kan göra så att fler barn och unga får upp ögonen för positiva och trygga fritidsaktiviteter.

- Redan idag erbjuder våra föreningar och kommunen ett brett utbud av aktiviteter. Med det här tillskottet ökar utbudet ännu mer med, bland mycket annat, gratis simundervisning vid våra friluftsbad, säger Bo Källström (L), kommunalråd i Huddinge.  

Förutom den kostnadsfria simundervisningen kommer det bland annat att arrangeras kulturprogram för äldre och ungdomsdrivna konserter och vandringar på gator och torg.

Satsningen är en del av det budgettillägg på totalt 34 miljoner som koalitionen presenterar i samband med delårsbokslutet. Beslut tas i kommunfullmäktige den 13 juni.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum