Huddinge kommun - politik

Koalitionen vill fortsätta leda Huddinge

Dela

Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet inleder nu samtal med målsättningen att utgöra politisk ledning i Huddinge i fyra år till. Samtalen väntas pågå i flera veckor.

De 6 koalitionspartierna fick i valet ökat stöd - totalt 30 mandat. De rödgröna partierna backade till 24 mandat och Sverigedemokraterna ökade till 7 mandat.

- Vi har haft ett bra samarbete som har varit viktigt för Huddinges utveckling och vi inleder nu förhandlingar för att kunna fortsätta leda Huddinge tillsammans, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge


Partierna meddelar att de under mandatperioden kommer att vara öppna för samtal och överenskommelser över blockgränserna i sakfrågor som är viktiga för Huddinges utveckling.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum