Universitetssjukhuset ÖrebroUniversitetssjukhuset Örebro

Kokboken gav 100 000 kronor till Nyckelfonden

Dela

Idén om att göra en kokbok med recept från lokala profiler fick Erik Nygren och Mikael Nilsson för flera år sedan. Men först lagom till förra julen blev den verklighet och försäljningen påbörjades. Nu har de nått sitt mål – att samla in 100 000 kronor till den medicinska forskningen på Universitetssjukhuset Örebro.

Från vänster: Annika Rosdahl, Erik Nygren, Bo Anderson och Mikael Nilsson. Foto Maria Bergman, Region Örebro län.
Från vänster: Annika Rosdahl, Erik Nygren, Bo Anderson och Mikael Nilsson. Foto Maria Bergman, Region Örebro län.

Kokboken ”För ett gott syfte” innehåller recept och smultronställen från lokala profiler. Var och en beskriver hur man tillagar favoriträtten men också vilken plats i länet som är den bästa enligt dem. Thorax-kirurgen Domingos Souza, årets Örebroare 2020, tillreder en brasiliansk rätt med bland annat bönor och kött som heter ”Feijoada”. Hans smultronställe i länet är Stadsparken där han ofta promenerar efter arbetet på Universitetssjukhuset Örebro. Kändisar som artisten Gladys del Pilar och revymakaren Peter Flack deltar också, liksom landshövding Maria Larsson och proffskocken Roger Hjälm.

Alla medverkande i boken har fått varsitt uppslag. Profilerna tillfrågades om att själva ta bilder och skriva ner sina favoritrecept.

– Det visar på ett eget engagemang och intresse att bidra, säger Erik Nygren, som också berättar att profilerna gärna ville visa upp fördelarna med Örebro län.

Erik Nygren och Mikael Nilsson har sålt böcker till företag och organisationer i länet. Kokboken finns även till försäljning via Nyckelfonden på länets tre sjukhus.

– Vi är både stolta och glada över att ha bidragit till fler friska år genom den viktiga forskning som bedrivs på sjukhuset, säger Mikael Nilsson.

De vill också framhålla fastighetsbolaget Carlsson & Åqvist som stod för produktionskostnaden samt tryckeriet Prinfo Welins som bidrog med design och layout.

Nyckelfondens representanter, ordförande Bo Anderson och stiftelseansvarig Annika Rosdahl är tacksamma över donationen.

– Det har varit ett kul och mycket uppskattat initiativ med ett fantastiskt resultat, vi tackar ödmjukast å forskarnas vägnar.

Vid frågor kontakta 

Annika Rosdahl
Stiftelseansvarig Nyckelfonden
Mail: annika.rosdahl@regionorebrolan.se
Mobil: 070 - 344 10 03

Nyckelord

Bilder

Från vänster: Annika Rosdahl, Erik Nygren, Bo Anderson och Mikael Nilsson. Foto Maria Bergman, Region Örebro län.
Från vänster: Annika Rosdahl, Erik Nygren, Bo Anderson och Mikael Nilsson. Foto Maria Bergman, Region Örebro län.
Ladda ned bild

Om

Universitetssjukhuset Örebro
Universitetssjukhuset Örebro
Södra Grev Rosengatan
701 85 Örebro

http://www.regionorebrolan.se/uso

Nyckelfonden

Nyckelfonden är en stiftelse för medicinsk forskning vid Universitetssjukhuset Örebro. Med sin insamling möjliggörs forskning om olika sjukdomar.

Flera forskningsprojekt om bland annat cancer, diabetes, mag- och tarmsjukdomar har förverkligats. Upptäckterna kommer snabbt till nytta för både vården och patienterna.

Läs mer: Nyckelfonden (regionorebrolan.se)

 

Följ Universitetssjukhuset Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universitetssjukhuset Örebro

Miljonanslag till utveckling och forskning - sjuksköterskestudenter ska stärka välfärdstekniken på särskilda boenden20.12.2021 10:29:23 CET | Pressmeddelande

Vinnova har beviljat 2 miljoner kronor till ett projekt om välfärdsteknik i samverkan mellan Örebro universitet, Region Örebro län och sex kommuner i länet. ”Tanken är att välfärdstekniken ska öka livskvalitén för brukarna och ge en förbättrad arbetssituation för medarbetarna som arbetar på särskilda boenden”, säger Ylva Nilsagård, forskningsledare för Nära vård inom Region Örebro län.

Teknik kan hjälpa studenter att förbereda sig inför verksamhetsförlagd utbildning17.12.2021 10:07:36 CET | Pressmeddelande

Under utbildningen för att bli sjuksköterska eller läkare ingår verksamhetsförlagd utbildning, så kallad VFU. Det finns olika tekniska lösningar som skulle kunna hjälpa studenterna att få ut mer av sin kliniska praktik. För att undersöka hur behoven ser ut bland studenterna inför sin VFU har Vinnova delat ut 2 miljoner kronor till ett projekt som drivs av Örebro universitet och Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum