Stockholms stad

Kolla krogen med Livsmedelskollen

Dela

Nu lanserar Stockholms stad mobilappen Livsmedelskollen, där du snabbt kan få information om miljöförvaltningens senaste inspektion på till exempel en restaurang. En stor nytta och fördel med appen är att man direkt kan anmäla brister i hanteringen av mat på krogen eller en misstänkt matförgiftning.

Maten vi äter ska vara säker och det ska vara lätt att hitta information från miljöförvaltningens senaste inspektion på en restaurang eller ett café. Det är helt enkelt viktigt att veta att livsmedel hanteras rätt och säkert. Men lika viktigt är det också att snabbt kunna anmäla till miljöförvaltningen om man ser brister i hygien eller hanteringen av mat den restaurang man besöker. Tanken är att appen ska bidra till en sundare livsmedelshantering och ge säkrare mat för stockholmarna.

- Trots att vi gör nästan 10 000 inspektioner årligen kan våra inspektörer inte vara på plats hela tiden och det är viktigt för oss att få information från stockholmarna när de ser något som inte går rätt till på krogen, säger Britta Björkholm avdelningschef på livsmedelskontrollen på miljöförvaltningen.

I appen kan man söka via karta och få fram de restauranger som till exempel finns i närheten. Det går också bra att söka på namn eller adress och få svar på vilket omdöme en krog eller café fått vid den senaste inspektionen. Men det är inte bara restauranger som man kan kolla utan även butiker, skolor och livsmedelsproducenter.

- Det handlar mycket om tillgänglighet. Nu kan man ta del av vår information var man än är. Det är självklart så att vi är glada att förenkla för alla så att de kan ta del av resultaten från våra inspektioner på ett smidigt sätt, säger Britta Björkholm.

Livsmedelskollen finns även som e-tjänst på Stockholms stads webbplats.

För mer information

Emma Nordvik-Premfors, enhetschef livsmedelskontrollen, Miljöförvaltningen i Stockholms stad 
08-508 281 59
emma.nordvik.premfors@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum