Grums kommun

Kom till boken — nytt koncept hos Grums bibliotek

Dela

Nu erbjuder Grums bibliotek en helt ny tjänst till kommuninvånare som använder sig av färdtjänst. Från och med oktober 2019 erbjuds en gemensam transport för invånare som önskar besöka biblioteket, njuta av en stunds social samvaro och kanske utföra ett par praktiska sysslor i närheten.

Foto: Stefan Vänersand
Foto: Stefan Vänersand

Första tisdagen i varje månad hämtas de som vill använda tjänsten, och skjutsas då till biblioteket. Där bjuds det på fika och på plats finns en bibliotekarie som hjälper till med böcker och lån.

Efter en och en halv timme är det dags för hemfärd.

För att ta del av tjänsten är det bara att ringa 0555-420 50 och anmäla sig. Biblioteket sköter alla bokningar av färdtjänst och inför varje resa ringer en bibliotekarie upp och frågar om abonnenten vill åka med. Om så är fallet, betalar abonnenten färdtjänsts reguljära taxa och kommer sedan att mötas av personalen på biblioteket.

Avsikten är både att nå ut i hela kommunen och att locka invånare till biblioteket. Den nya tjänsten är ett av de initiativ som sker inom satsningen "Stärkta bibliotek" i Grums kommun.

Helene Tivemark
Projektledare

072-085 20 64
helene.tivemark@grums.se

Bilder

Foto: Stefan Vänersand
Foto: Stefan Vänersand
Ladda ned bild

Länkar

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum