Spanska Turistbyrån

Kom till Spanien och surfa ekologiskt

Dela

För 40 år sedan föddes i två av de mest surfhippa resmål i värden idén om ekologisk surf. Idén baseras på att man använder bredor som inte har förorenande material.

Även om det var  stränder i Kalifornien och Florida som blev ursprung till ekologisk surf så var Spanien snart med på noterna. Sedan dess är det många spanska märken som inte använder gifitga material eller oljebaserade produkter.

Därför hittar du i Spanien ett bred utbud av ekologisk surfattiralj i stränder som El Quemao (Kanarieöarna), El Palmar (Andalusien) och Mundaka (Baskien):

1. Ekologiska surfdräkter – tillverkade i naturlig gummi eller återvunnen polyester.
2. Surfbredor tillverkade på nedbrytbar material som trä och kork.
3. För att vaxa bredan kan du använda giftfria parafiner.
4. Din grip för att hålla dig kvar i bredan kan vara tillverkad av alger. 

Du kan också välja solkräm utan paraben och klä dig i kläder gjorda på organisk material. Och, om du vill, kan du sålla dig till det globala initiativet “Take 3 for the sea”, som verkar för rena stränder.

Dessutom kan du hitta på internet kallelser till European Wooden Surfboard Meet (på senare år har dessa firats i stranden Playa de Berria, i Kantabrien). När du har en gång utövat ekologisk surf i Spanien kommer du att ha ett minne för livet i hållbar turism. 

Du hittar mer info här Spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum