Resia AB

Kombinationsresor – bästa sättet att maxa ledigheten på

Dela

Enligt en SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Resia svarade 23 % av svenskarna att man prioriterar att upptäckta nya kulturer och resmål framför att bland annat ligga på stranden eller att träna. En effekt av detta är den ökade efterfrågan på kombinationsresor där man får uppleva så mycket som möjligt under en och samma resa.

– Vi svenskar har helt ändrat fokus från att nöja oss med sol och bad till att prioritera upplevelser och nya kulturer på ett nytt sätt . Detta för att tillfredställa vårt stora behov av nya minnen, bilder och ett snyggt och intressant flöde i sociala medier. Självklart vill de flesta svenskar fortfarande lata sig på stranden, men helst då i kombination med andra upplevelser. Efterfrågan på skräddarsydda paket där man kan kombinera flera resmål, och i vissa fall även flera länder, i en och samma resa har ökat och jag är rätt säker på att vi kommer se en ännu större ökning framöver, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Spännande kombinationer

Att uppleva adrenalinhöjande skidåkning i ett soligt Andorra enda dagen och att äta tapas vid stranden i Barcelona nästa dag är en spännande kombo som få provat på. Att surfa och upptäcka djur och natur på Sri Lanka ena veckan för att sedan avsluta med lyxigt barfotaliv på Maldiverna är en annan spännande kombination som efterfrågas allt mer. Ö-hoppning i Greklands eller Kroatiens övärld är populärare än någonsin och här kan man enkelt uppleva flertalet öar och helt olika världar under en eller flera veckor. Kombinationer som ofta är väldigt prisvärda är att på vägen till Australien eller Nya Zeeland passa på att uppleva resmål som Singapore, Bangkok, Doha, Hong Kong eller Bali. På det sättet får man dessutom en behagligare resa. Varför inte passa på att ta ett resmål på utresan och ett annat på hemresan? Flygbolagen brukar dessutom erbjuda mycket förmånliga stop over-paket där boende, transport och upplevelser ingår.

Kryssningar – den ultimata kombinationsresan

För den som vill göra det enkelt och slippa bära på packning och att checka in och ut från hotell är en kryssning den ultimata kombinationsresan. De stora rederierna släpper hela tiden spännande kombinationer där man under en och samma kryssning bland annat kan uppleva storstadspulsen i New York, karibiska toner på Jamaica och lyxigt strandhäng på St Marteen. Det går också att blanda Dubai med Adu Dhabi, Ryssland med Finland eller varför inte boka en jorden runt-kryssning under 117 dagar? Där kan man verkligen prata om många nya upplevelser utan att behöva packa upp en enda gång.

Utmaning för resebranschen

Att kombinera flera resmål och att skräddarsy semesterresan helt efter varje sällskaps specifika önskemål är en utmaning för alla som jobbar i resebranschen. Att ta fram en sådan resa tar tid och kräver mer fokus och specialistkunskap än vad som krävs när man bokar en resa från punkt A till B, eller en enklare charterresa till Medelhavet.

Tidsbrist

Många svenskar lever ett hektiskt liv och har därför inte tid att ta sig an allt som krävs för att skräddarsy sin egen resa. Att jämföra hotell, flygtider, barnpooler och allt annat som ska klaffa kräver tid. Dessutom ska allt kanske synkas med andra resenärer som i värsta fall har helt andra önskemål. Att låta en resespecialist ta hand om önskemål och budget och sedan matcha det med drömresan är någpot som verkligen underlättar.

Trygghet

Att boka resan på egen hand tycker många svenskar är roligt, men många missar att man i många fall helt saknar trygghet ifall det skulle hända något före eller under resans gång. Kanske använder man sig av olika flygbolag, har kort om tid vid mellanlandningar, har en hyrbil som bokats utan tillräckligt skydd eller liknande. Att då stå i ett främmande land och försöka lösa allt praktiskt och ekonomiskt kan vara en utmaning även för den mest resvana. Se till att kolla upp vad som gäller med paketreselagen, försäkringar och så vidare i god tid innan för att underlätta under resans gång.

*Det här är viktigast för svenskarna när de reser:

 1. Att upptäcka nya länder och kulturer (23%)
 2. Att fly vardagen (22 %)
 3. Att få uppleva nya saker (19%)
 4. Att få sol och värme (17%)
 5. Att få minnen för livet (9%)

*Listan är baserad på en SIFO-undersökning gjord inför 2018 års resande där 1079 svenskar tillfrågades.

Spännande kombinationsresor att prova på:

  1. Andorra och Barcelona
  2. Sri Lanka och Maldiverna
  3. Tel Aviv och Warszawa
  4. Rhodos, Tilos, Symi och Chalki
  5. Split, Hvar, Brac och Vis
  6. Parga och Albanien
  7. London och Brighton
  8. Australien, Nya Zeeland och Bangkok, Singapore eller Doha
  9. Fort Myers, Sanibel Island, Everglades, Miami och kryssning i Karibien
  10. Hawaii och Kalifornien

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Det här bråkar svenskarna om på semestern13.6.2019 09:37:22 CESTPressmeddelande

Semestertider ligger alldeles runt hörnet och för de flesta väntar veckor av härlig kvalitetstid med nära och kära. Men är det verkligen så härligt eller leder det kanske till fler konflikter? Enligt en SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Resia menar en tredjedel av svenskarna att de aldrig bråkar på semestern. De som svarat att de bråkar menar att olika intressen och diskussioner kring vad man ska göra på semestern är det som främst leder till konflikter.

Få svenskar är miljömedvetna under semestern10.6.2019 06:40:00 CESTPressmeddelande

Enligt en SIFO-undersökning gjord på uppdrag av Resia är det endast 3 % av svenskarna som identifierar sig med ”Den medvetna resenären” som noga planerar hur man ska minska sitt klimatavtryck och resa mer hållbart. Flest svenskar (41 %) identifierar sig med ”Den ordningsamma” som gillar att ha det mesta ordnat innan avresa. Överraskande nog är det främst den yngsta generationen som söker trygghet och hjälp på vägen innan och under resan.

Hit reser svenskarna i sommar - heta nykomlingar på topplistan23.5.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Sommaren närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att planera in sommarsemestern om man inte redan gjort det. De svenskar som redan bokat sina resor håller Grekland och Spanien som favoriter, men nygamla toppdestinationen Turkiet klättrar snabbt och ökar i sommar med +22 %. Med på listan över mest bokade länder syns förutom Turkiet två heta nykomlingar som ökat med hela + 28 % respektive + 43 %.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum