Energimyndigheten

Kommande stöd för biogas som uppgraderas till biometan

Dela

Inom kort kan den som producerar biogas söka produktionsstöd för biogas som uppgraderas till biometan i gas- eller vätskeform. Stödet ska bidra till att skynda på energiomställningen och fasa ut fossila bränslen.

Energimyndigheten har tagit över ansvaret för att dela ut stöd till producenter av biogas som vill uppgradera den till biometan. Det innebär att de som producerar biogas ska söka stöd från oss i stället för Jordbruksverket, som tidigare delat ut stöd för detta.

Vilka kan få stöd?

Företag kan få stöd för biogas som produceras av företaget och som sedan uppgraderas till den kvalitet som krävs för inmatning till ett distributionsnät för metan. Biogasen kan uppgraderas av det egna företaget eller av ett annat företag. Det går inte att få stöd för biogas som inte uppgraderas till biometan.  

Mer information om biogasstödet.

Hur söker man stöd?

Den 1 juni kommer vi att öppna en utlysning, och vi tar emot ansökningar om stöd mellan 1 juni och 1 juli 2022. Genom att prenumerera på våra utlysningar kan man få en notis i inkorgen när utlysningen öppnar.

Våra utlysningar

Prenumerera på våra utlysningar  

Kontakt:

Handläggare som arbetar med stödet

 

Nyckelord

Kontakter

Om

Energimyndigheten
Energimyndigheten
Gredbyvägen 10
632 21 Eskilstuna

016-544 20 00http://www.energimyndigheten.se/

Ett hållbart energisystem gynnar samhället!

Energimyndigheten arbetar för ett hållbart energisystem, som förenar ekologisk hållbarhet, konkurrenskraft och försörjningstrygghet.

Vi utvecklar och förmedlar kunskap om effektivare energianvändning och andra energifrågor till hushåll, företag och myndigheter.

Förnybara energikällor får utvecklingsstöd, liksom smarta elnät och framtidens fordon och bränslen. Svenskt näringsliv får möjligheter till tillväxt genom att förverkliga sina innovationer och nya affärsidéer.

Vi deltar i internationella samarbeten för att nå klimatmålen, och hanterar olika styrmedel som elcertifikatsystemet och handeln med utsläppsrätter. Vi tar dessutom fram nationella analyser och prognoser, samt Sveriges officiella statistik på energiområdet.

 

Följ Energimyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Energimyndigheten

RÄTTELSE: Kraftig ökning av installerade solcellsanläggningar31.3.2022 15:30:47 CEST | Pressmeddelande

Rättelse: På grund av ett tekniskt fel i vår statistikdatabas blev listan med installerad effekt per capita och län felaktig. Listan är nu ändrad och de län med högst installerad effekt per capita är Halland och Kalmar. Under 2021 installerades 26 500 nätanslutna solcellsanläggningar i Sverige med en gemensam installerad effekt på 500 MW. Det är en ökning med 46 procent jämfört med 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum