RF/SISU

Kommentar - fördelning stöd till elitlagidrotter

Dela

Riksidrottsförbundet fick möjlighet att fördela regeringens kompensationsstöd om 500 miljoner för perioden 12 mars till 30 juni till idrottsrörelsen. Grunden för stöd är att många föreningar tappar mycket intäkter som ett led i de restriktioner som införts för att minska smittspridningen av corona.

Ishockey, basket, innebandy, handboll, volleyboll och bandy skulle just starta eller var inne i slutspelet när restriktionerna slog till. Fotbollen kunde inte dra igång serierna som planerat.

Dessa verksamheter är komplexa på så sätt att det är svårt att veta vilka föreningarna som skulle gått långt i ett slutspel till exempel. Därför valde Riksidrottsförbundet att låta respektive specialidrottsförbund göra en samlad ansökan för dessa verksamheter till samråd med berörda föreningar.

När stödet nu fördelas lämnar Riksidrottsförbundet med förtroende till respektive specialidrottsförbund att avgöra hur mycket de olika föreningarna ska få av stödet.

–  Fördelningen av stödet som lagidrotterna gör speglar tappade intäkter som framförallt bygger på publik. Det synliggör därmed också de utmaningar vi har i vårt jämställdhetsarbete framåt. Inte minst vad gäller lagbollidrotterna, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum