Åklagarmyndigheten

Kommentar med anledning av hovrättsdom

Dela

Med anledning av att hovrätten friar för mord i ett ärende där en kvinna dog i ett badkar i Solna lämnar åklagaren en kort kommentar.

– Jag har förståelse för hovrättens resonemang. Det har inte varit en alldeles enkel utredning, i synnerhet inte i de rättsmedicinska och rättskemiska delarna. I övrigt kan jag konstatera att hovrätten i stort delar min uppfattning när de gäller de andra brotten han åtalades för, säger vice chefsåklagare Tomas Mattsson.

Tomas Mattsson har semester för närvarande och kan därför  inte lämna ytterligare information.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum