Åklagarmyndigheten

Kommentar om ärende där ett äldre par hittats döda utanför Karlskrona

Dela

Förundersökningen om det par som hittats döda i en bil i vattnet på Sturkö utanför Karlskrona leds nu av åklagare. Utredningen är inne i ett tidigt skede.

- I nuläget har de sedvanliga undersökningsrutinerna vidtagits. Vi arbetar brett för att utreda händelseförloppet. Vi håller förhör och det pågår tekniska undersökningar, säger vice chefsåklagare Marie Lindström på Åklagarmyndigheten.

AM-nr 120376–20

Kontakt

Vice chefsåklagare Marie Lindström är upptagen med arbetet med utredningen och är inte tillgänglig för media. När ny information kan lämnas görs det i ett nytt pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum