Åklagarmyndigheten

Kommentar om dom för mord i Segeltorp

Dela

Med anledning av tingsrättens fällande dom i ett ärende i Segeltorp, där en man sköts till döds på öppen gata, lämnar åklagaren en kommentar.

Mannen döms till 18 års fängelse för mord. I sin dom konstaterar tingsrätten att det var fråga om en ren avrättning och ett hänsynslöst överfall på fel person.

– Gängkriminaliteten och skjutningar med automatvapen på allmän plats är livsfarlig inte bara för gängmedlemmarna själva. Den drabbar också helt oskyldiga människor, som i det här fallet. Vi prioriterar dessa ärenden och gör vad vi kan för att ställa de skyldiga till svars. Det är därför mycket tillfredsställande att vi kunnat åtala den här mannen och att han döms till ett långt fängelsestraff, säger kammaråklagare Anna Stråth vid Södertörns åklagarkammare.

Mannen döms också för mordförsök på den dödade mannens kusin, som befann sig alldeles i närheten när skotten föll. Tingsrätten konstaterar att det funnits en avsevärd risk för att också hon skulle träffas.

Kontakt
Kammaråklagare Anna Stråth är tillgänglig i dag den 4 juli, 070-549 90 45.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum