We Effect

Kommentar: ”Viktigt att fortsatt värna det långsiktiga utvecklingssamarbetet.”

Dela

Regeringen har givit Sida i uppdrag att utreda hur det svenska biståndet ska se ut efter coronapandemin. We Effect välkomnar regeringens uppdrag till Sida, och betonar att det är viktigt att värna det långsiktiga utvecklingssamarbetet även när de akuta behoven är stora.

 - Det är viktigt att vi styr om för att möta de akuta humanitära behov som har uppstått i och med krisen, men det är lika viktigt att vi fortsätter att satsa på det långsiktiga utvecklingssamarbetet för att se till att världen står bättre rustad inför nästa kris, säger Anna Tibblin, We Effects generalsekreterare.

I en intervju med Ekot, Sveriges Radio, den 14 maj säger biståndsminister Peter Eriksson att han gärna ser att Sverige ökar biståndet för att möta de behov som coronakrisen medfört i mottagarländerna. We Effect uppmanar Sveriges politiska beslutsfattare att stödja ministerns propå.

- Det är bra att ministern mot bakgrund av den förödelse som coronapandemin orsakar i världen vill se ett ökat bistånd från Sverige framöver. Vi delar helt hans syn på frågan. Tillsammans måste vi hjälpas åt för att bygga en tryggare värld för alla efter krisen, säger Anna Tibblin.

Coronapandemin riskerar enligt FN att omintetgöra årtionden av utveckling i världens fattigaste länder och orsaka akut hungersnöd för ytterligare upp emot 130 miljoner människor.

- Riskerna med hungersnöd som kommer i krisens spår visar hur viktigt det är att vi satsar på ett hållbart jordbruk i världen och en säker tillgång på livsmedel för alla. De akuta insatserna räddar för dagen, men det är de långsiktiga insatserna som kan förändra livsvillkoren i grunden, säger Anna Tibblin.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

We Effect
We Effect
Östgötagatan 90
116 64 Stockholm

08-120 371 56https://www.weeffect.se/

We Effect är den svenska kooperationens biståndsorganisation med verksamhet i ett 20-tal länder tillsammans med 200 partnersorganisationer. We Effect arbetar för att utrota fattigdomen i världen genom att verka för jämställdhet, klimaträttvisa, hållbar utveckling och hjälp till självhjälp. Organisationen grundades 1958 och är världens största kooperativa biståndsorganisation.

Följ We Effect

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från We Effect

We Effect och Vi-skogen: Ökat bistånd till biologisk mångfald är välkommet – men inkludera lokalbefolkningen!19.10.2020 09:07:41 CESTPressmeddelande

Biståndsorganisationerna We Effect och Vi-skogen välkomnar biståndsministerns besked om att biståndet framöver i högre grad ska bidra till att restaurera ekosystem där hav, mark och skog har skövlats. - Det här är en jättebra satsning av regeringen. Men helt avgörande för att insatserna ska lyckas är att de sker i samverkan med lokalbefolkningarna, säger Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect och Vi-skogen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum