Åklagarmyndigheten

Kommentarer om häktningar i Gamlestadsärendet

Dela

Åklagaren har för avsikt att, om det är möjligt, vara tillgänglig på telefon för frågor från media efter det att dagens häktningsförhandlingar är avslutade.

I dag torsdag hålls de återstående åtta häktningsförhandlingarna i ärendet om mord i Gamlestaden i Göteborg. Förhandlingarna är planerade att vara avslutade ca klockan 16, men tidpunkten är högst osäker eftersom det är fråga om många förhandlingar på samma dag. Åklagaren har för avsikt att vara tillgänglig per telefon för media ca klockan 17-17.30. Skulle förhandlingarna dra ut på tiden kan åklagaren av arbetsbelastningsskäl tvingas att avstå från att vara tillgänglig.

Kontakt

Kammaråklagare Helena Treiberg Claeson, 010-562 70 69, preliminärt i dag torsdag kl. 17-17.30.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum