Kommerskollegium

Kommerskollegium utreder Brexitkonsekvenser

Dela

Regeringen har gett Kommerskollegium i uppdrag att analysera möjliga alternativa lösningar i för Sverige strategiskt viktiga handelsfrågor vid ett brittiskt EU-utträde, Brexit. Uppdraget ska rapporteras senast 15 mars 2017.

Uppdraget gäller dels utformningen av och innehållet i ett framtida regelverk för tjänstehandel mellan EU och Storbritannien, dels att ta fram förslag på förenklade tull- och handelsprocedurer för varor för ett eventuellt framtida scenario där Storbritannien står utanför EU:s tullunion.

- Jag ser fram emot hur vi med vår samlade kompetens på området kan bistå svenska intressen i den här så centrala framtidsfrågan för EU, säger Anna Stellinger, generaldirektör vid Kommerskollegium, Sverige myndighet för utrikeshandel, EU:s inre marknad och .

Läs regeringsuppdraget

Nyckelord

Kontakter

Tomas Lindell (tjänstehandel)
Tel: 073-424 49 43
E-post: tomas.lindell@kommers.se

Anneli Wengelin (tullunion)
Tel: 073-424 48 57
E-post: anneli.wengelin@kommers.se

Bilder

Länkar

Om

Kommerskollegium
Kommerskollegium
Box 6803
113 86 STOCKHOLM

08-690 48 00 (växel)http://www.kommers.se

Kommerskollegium är Sveriges myndigheter för utrikeshandel, EU:s inre marknad och handelspolitik.

www.kommers.se

@kommerskoll

 

Följ Kommerskollegium

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Kommerskollegium

Så har handelshinder efter finanskrisen påverkat Sveriges och EU:s export12.12.2017 08:30Pressmeddelande

Har handelshinder som införts i kölvattnet av finanskrisen påverkat Sveriges export? Enligt en ny rapport, beställd av Kommerskollegium av professor Simon Evenett och Dr. Johannes Fritz vid University of St. Gallen är svaret ja i relation till Kina, men nej i relation till USA och Japan. Handeln inom EU förefaller inte ha påverkats av handelshindrande eller handelssnedvridande åtgärder som införts sedan finanskrisen.

29 deltagare från 10 utvecklingsländer till Sverige för handelspolitisk utbildning12.10.2017 09:00Pressmeddelande

På måndag den 16 oktober kommer 29 tjänstemän - 13 kvinnor och 16 män - från totalt 10 länder till Stockholm för att under två veckor lära sig om handelspolitik. Bakom utbildningen Trade Academy står Kommerskollegium, Sveriges myndighet för utrikeshandel, som utbildar myndigheter och ministerier från hela världen för en mer effektiv, transparent och hållbar global handelspolitik som en del av svenskt utvecklingssamarbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum