Umeå kommun

Kommunal förskola i Professorn Campus lokaler

Dela

Tekniska nämndens har ingått ett hyresavtal med Hemfosa Umedalenfastigheter AB gällande Professorn Campus lokaler. Det innebär att utbildningsförvaltningen, Umeå kommun, tar över verksamheten i slutet av augusti 2019.

– Barn kan då placeras på den nya kommunala förskolan i Professorn Campus lokaler utifrån platser som finns tillgängliga. En del föräldrar har önskemål om annan placering så nära sitt hem som det är möjligt, säger Lena Sundh, bitr. utbildningsdirektör förskola.
 
Nuvarande verksamhet vid Professorn Campus anpassas för fyra avdelningar. Resterande fyra avdelningar ska finnas tillgängliga för att täcka behov av tillfälliga förskoleavdelningar. 
 
Personalen erbjuds att fortsätta att arbeta inom Umeå kommun. Vid ett verksamhetsövertagande hanteras personalplanering utifrån fackliga regler. Möte med personal och berörda vårdnadshavare planeras ske i början av maj.

Mer information
Lena Sundh
bitr. utbildningsdirektör förskola
Umeå kommun
070-341 67 26
 
Karin Isaksson
teknisk chef
Umeå kommun
070-332 25 32

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum