Umeå kommun

Kommunal förskola i Professorn Campus lokaler

Dela

Tekniska nämndens har ingått ett hyresavtal med Hemfosa Umedalenfastigheter AB gällande Professorn Campus lokaler. Det innebär att utbildningsförvaltningen, Umeå kommun, tar över verksamheten i slutet av augusti 2019.

– Barn kan då placeras på den nya kommunala förskolan i Professorn Campus lokaler utifrån platser som finns tillgängliga. En del föräldrar har önskemål om annan placering så nära sitt hem som det är möjligt, säger Lena Sundh, bitr. utbildningsdirektör förskola.
 
Nuvarande verksamhet vid Professorn Campus anpassas för fyra avdelningar. Resterande fyra avdelningar ska finnas tillgängliga för att täcka behov av tillfälliga förskoleavdelningar. 
 
Personalen erbjuds att fortsätta att arbeta inom Umeå kommun. Vid ett verksamhetsövertagande hanteras personalplanering utifrån fackliga regler. Möte med personal och berörda vårdnadshavare planeras ske i början av maj.

Mer information
Lena Sundh
bitr. utbildningsdirektör förskola
Umeå kommun
070-341 67 26
 
Karin Isaksson
teknisk chef
Umeå kommun
070-332 25 32

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé12.9.2019 14:47:09 CESTPressmeddelande

Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum