Kommunal

Kommunal kommenterar regeringens utspel om ökade resurser till välfärden

Dela

-Ett väldigt välkommet besked. En fördubbling av pengarna det här året är precis vad Kommunal krävt som ett första steg för att säkra framtidens välfärd, säger Tobias Baudin.

-Socialdemokraterna har på sistone i ord sagt att de ska sätta välfärden först. Det första steg regeringen tar idag visar att de nu gör allt för att göra verklighet av löftet, säger Tobias Baudin.

-Ökade behov, ökat antal invånare och stora rekryteringsbehov av medarbetare inom snart alla välfärdens verksamheter innebär att man måste ge tydliga besked för de ekonomiska förutsättningarna och den politiska inriktningen för de kommande åren. Det får vi nu, säger Tobias Baudin.

-Nu vet kommunerna och arbetsgivarna vad som gäller för i år. Det kommer att underlätta de avtalsförhandlingar vi nu går in i där Kommunal har tydliga krav på hur arbetsgivarna ska agera för att underlätta för välfärdens yrkesskickliga medarbetare, säger Tobias Baudin

Kontakter

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum