Kommunal

Kommunal kräver att regeringen säkrar pengar till välfärden

Dela

Bjud in samtliga partier till samtal om välfärdens finansiering. Det kravet riktar Kommunal till regeringen när förbundets kongress startar idag. - Jag har inte träffat någon medlem som önskar sig fler kanoner, däremot vill alla jag träffar ha fler kollegor, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin.

I dag startar Kommunals kongress. Förbundets ordförande Tobias Baudin påminde i sitt öppningstal till kongressen om att den svenska välfärden byggdes på principen att finansieras efter förmåga och fördelas efter behov.

- Men nu hotas vår generella och skattefinansierade välfärd av skattesänkningar och en tokstram budgetpolitik. Då blir det absurt att läsa att försvarsberedningen vill öka anslagen till försvaret med ytterligare 30 miljarder kronor till år 2025, sade Tobias Baudin i sitt tal.

- Utan att göra andra jämförelser så vore det ju önskvärt om riksdagens partier visade motsvarende vilja till offensiva satsningar på välfärden.

- Ingen av alla dom medlemmar jag träffat på mina resor har önskat sig fler kanoner, däremot vill samtliga ha fler kollegor. Ingen förälder jag mött har frågat efter ett JAS-plan till, däremot vill dom gärna möta samma yrkesskickliga barnskötare varje morgon. Och vet ni – ingen har någonsin skällt på mig för att det är för få pansarvärnsrobotar. Men många har varit förbannade när vården eller omsorgen brustit.

Tobias Baudin kräver därför att regeringen bjuder in samtliga partier till samtal om välfärdens finansiering

- Jag ser två frågor man inte kan ducka för längre. Hur moderniserar ni det finanspolitiska ramverket så att svenska folket får glädje av den svenska statens goda ekonomi? Och hur ser ni till att skattenivån ökar så att resurserna räcker till en långsiktig finansiering av välfärden?

Kontakter

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum