Kommunal

Kommunal välkomnar regeringens extra resurser till välfärden som ett viktigt första steg

Dela

Dagens besked om 15 miljarder extra till kommunerna och regionerna är ett viktigt besked för medlemmarna i Kommunal.

- Ett väldigt välkommet besked för medlemmarna i Kommunal. Resursbrist får inte vara ett hinder för deras yrkesskicklighet i kampen mot Corona, säger Tobias Baudin.

Att välfärden och framförallt äldreomsorgen lider av resursbrist är ingen nyhet, Kommunal har länge krävt ett äldreomsorgslyft Det krävs en långsiktig plan för äldreomsorgen med stora och långsiktiga satsningar från regeringen.

- Bra att regeringen säkerställer att kommuner och regioner har ekonomiska resurser för att kunna möta denna kris. Jag ser de 15 miljarderna som ett första steg. Långsiktigt utgår vi från att resurser tillförs så att grundbemanningen inom vården och omsorgen är klart högre efter denna kris än vad den var innan, säger Tobias Baudin.

Bilder

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum