Kommunal

Kommunal välkomnar slopad karens

Dela

Tobias Baudin, förbundsordförande Kommunal, kommenterar regeringens extra ändringsbudget med anledning av coronaviruset.

I den extra ändringsbudget som nu presenterats aviseras att karensavdraget slopas tillfälligt.

- Den aktuella situationen har blixtbelyst konsekvenserna av karensavdraget, vilket Kommunal pekat på länge. Det är väldigt bra att regeringen nu slopar det. Jag hoppas att karensavdraget härmed aldrig mer ser dagens ljus, säger Tobias Baudin.

Virusutbrottet har lett till ökad övertid och behov av fler anställda inom vård och omsorg. Att regeringen nu kompenserar kommuner och regioner för dessa extra kostnader kopplade till coronaviruset är bra.

- Det är medlemmarna i Kommunal som kommer att lösa krisen. Då måste regeringen täcka kostnaderna för övertid, behov av extra personal, mm. Självklart välkomnar Kommunal detta besked, och kan konstatera att det är snabbt agerat i en komplex situation, säger Tobias Baudin

Presskontakt

Kommunals pressjour 010-442 71 30

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum