Linköpings kommun

Kommunala gymnasieskolor påbörjar en försiktig återgång till närstudier

Dela

På onsdagen fattade bildningsnämndens ordförande Åsa Wennergren (L) ett så kallat ordförandebeslut om att Linköpings kommunala gymnasieskolor ska påbörja en successiv och försiktig återgång till närstudier med start 1 februari.

Beslutet syftar till att fortsätta följa och efterleva Folkhälsomyndighetens och smittskydd Östergötlands rekommendationer för att minska smittspridningen i samhället. Beslutet innebär att de kommunala gymnasieskolorna ska bedriva delvis fjärr- och distansundervisning från 1 februari till och med 1 april. Varje skola bedömer hur stor del av undervisningen som ska bedrivas i skolan, utifrån regionala smittspridningen i samhället och skolans förutsättningar att undvika trängsel.

– Beslutet innebär att vi nu påbörjar en successiv återgång till närundervisning för eleverna i Linköpings kommunala gymnasieskolor. Skolförlagd undervisning är alltid att föredra, men i nuvarande situation är det viktigt att återgången sker successivt och på ett försiktigt och ansvarsfullt sätt så att både elever och lärare får en trygg och säker arbetsmiljö, säger Åsa Wennergren (L).

Under den tid beslutet gäller finns fortsatt möjlighet för gymnasieelever i kommunala gymnasieskolor som har distansundervisning att hämta sin lunch via matlådor, i enlighet med tidigare fattat beslut.

Beslutet gäller fram till den 1 april 2021.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum