Jönköpings kommun

Kommunen avråder från bad vid Sannabadet

Dela

Kommunen avråder från bad vid Sannabadet på Vättersnäs på grund av risk för otjänlig vattenkvalitet. Orsaken är att avloppsvatten runnit ut i Vättern via Skrämmabäcken intill Sannabadet.

Problemet är åtgärdat men provtagning kommer göras för att säkerställa vattenkvaliteten. Tills det är gjort och provsvaren är klara rekommenderar kommunen inte att någon badar vid Sannabadet.

Skyltar med information om av avrådan kommer att sättas upp på Sannabadet.

Att avloppsvatten runnit ut vid Sannabadet upptäcktes efter att kommunen fick in en felanmälan om att det luktade illa vid Skrämmabäcken på Vätternäs under tisdagen den 19 juli. Kommunen vidtog direkt åtgärder för att kontrollera ledningsnätet och identifiera problemet som åtgärdades under förmiddagen den 20 juli. Det är svårt att veta hur mycket avloppsvatten som runnit ut i Vättern.

Sannabadet är inte ett officiellt friluftsbad och därför sker normalt ingen regelbunden provtagning av vattenkvaliteten där.

Kontaktpersoner

Rolf Landin, verkamhetschef tekniska kontoret
Telefon: 036-10 58 31

Peter Hagström, enhetschef Kultur- och fritidsförvaltningen
Telefon: 036-10 73 43

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum