Norrköpings kommun

Kommunen gör massutskick till alla över 70 år med uppmaning om att följa myndigheternas råd och stanna hemma

Dela

Den som är över 70 år har en högre risk att bli allvarligt sjuk av covid-19 och behöver därför vara extra försiktig och begränsa sina kontakter och stanna hemma. Det budskapet vill Norrköpings kommun nu förstärka och riktar sig direkt till målgruppen med en information som kommer med posten.

Det handlar om att ytterligare påminna om att alla behöver hjälpas åt att ta sitt ansvar, vara försiktiga och följa myndigheternas råd. Detta är extra viktigt för dem som är över 70 år och som därmed ingår i en riskgrupp. Budskapet är att de bör begränsa sina sociala, fysiska kontakter och hålla sig hemma. Att man tar promenader men undviker kontakt med andra och inte går och handlar till exempel. Ta hjälp av andra om det behövs, säger kommunikationsdirektör Louise Flygt.

Trots myndigheternas råd är det fortfarande äldre som väljer att göra ärenden och gå och handla själva. Det finns många som vill hjälpa till med att handla och hämta mediciner åt dem som är äldre. Det går till exempel att be en granne, en släkting eller en yngre vän om hjälp.

För den som inte har någon alls som kan hjälpa till så ställer Svenska kyrkan, Frivilligcentralen och Norrköpings kommun upp. Den hjälpen kan du få genom att ringa kommunens kontaktcenter. Telefonnumret dit är 011-15 00 00.

Till kommunens kontaktcenter kan också den ringa som känner ett behov av att prata med någon. När man är i en situation som innebär att man tvingas isolera sig är det inte konstigt om man känner både ensamhet och oro. Via kontaktcenter kan man få hjälp med kontakt till kunnig och utbildad personal att prata med, säger Louise Flygt.

Senare under april kommer ytterligare ett utskick att göras. Det riktar sig till samtliga invånare i Norrköpings kommun och innehåller information om vikten av att följa myndigheternas råd.

Kontakt:
Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 187.5.2021 14:05:01 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 18. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum