Norrköpings kommun

Kommunen informerar på nytt sätt om covid-19

Dela

Norrköpings kommun är i samarbete med Portalen ute och informerar om covid-19 på över tio olika språk i syfte att möta kommuninvånarnas behov. Det sker genom att tre personer från Portalen bemannar mobila informationspunkter på utvalda platser i Norrköping, där de vissa tider finns tillgängliga för att informera och svara på frågor.

Foto: Portalen
Foto: Portalen

 – Vi är tacksamma över det samarbete med Portalen som upprättats. Som kommun har vi ett ansvar att hjälpa till att informera alla invånare. Det här är ett bra tillfälle för oss att både svara på frågor och samtidigt få reda på om det finns någonting som vi behöver förtydliga eller berätta mer om, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

De utvalda platserna är Hageby bibliotek och Stadsbiblioteket, dit många som söker information kommer redan idag. Man kommer också att stå vid Silverdansens skola i Navestad för att möta personer som lämnar och hämtar sina barn. 

– Syftet med uppdraget är att fungera som ett extra stöd till kommuninvånarna. Den här insatsen är ytterligare ett komplement till tidigare insatser kopplat till covid-19 för att man ska känna sig informerad, trygg och veta vad man bör tänka på för att skydda sig själv och andra. I en långdragen krissituation som den här ser vi också att det med tiden också uppstår nya frågor som man söker svar på, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.

De tre personerna som bemannar informationspunkterna är Abdifatah Aden, Said Zarwal och Parisa Khedri. Tillsammans talar de svenska, engelska, arabiska, persiska, somaliska och spanska. De kommer även att ha med sig skriftlig information på ytterligare språk. Riktlinjerna för informationspunkterna följer de nationella rekommendationerna gällande avstånd och hygien för att minska smittspridning. Kontakten och samarbetet sker genom Portalen.

– Det känns bra att vi på Portalen kan hjälpa och stötta kommunen med det här uppdraget. Portalen är en viktig mötesplats i samhället och vi har många duktiga och drivna människor i vårt nätverk som ställer upp och hjälper till i olika sammanhang, säger Heidi Wetell, verksamhetsledare på Portalen i Norrköping.

Media är välkomna att besöka informationsverksamheten på plats vid stadsbiblioteket torsdag 6 maj.

Medverkande:
Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, Heidi Wetell, verksamhetsledare Portalen, Louise Flygt, kommunikationsdirektör samt Abdifatah Aden, Said Zarwal och Parisa Khedri, Portalen.

Datum: torsdag den 7 maj
Plats: stadsbiblioteket
Tid: klockan 14:00

Övriga platser och tider under v 19:
Hageby bibliotek: måndagar och onsdagar, klockan 10:00-15:00
Stadsbiblioteket: tisdagar och torsdagar, klockan 10:00-15:00
Navestad (utanför Silverdansens skola): fredagar, klockan 07:30-09:00

Utöver den muntliga informationen kommer skriftlig information att finnas tillgänglig på följande språk:

  • Arabiska
  • Arameiska
  • Engelska
  • Finska
  • Persiska (Farsi)
  • Somaliska
  • Svenska
  • Syriska
  • Tigrinska
  • Turkiska

Läs mer om Portalen 

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

Heidi Wetell
Titel: verksamhetsledare, Portalen
telefon: 0730-20 04 72

Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

_________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Portalen
Foto: Portalen
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum