Linköpings kommun

Kommunen satsar på ökad trygghet i Ryd

Dela

Den senaste tidens händelser i Ryd har gjort många boende oroliga och rädda. Därför förstärker kommunen sitt trygghetsarbete under påskhelgen.

De sista veckorna har Ryd drabbats av bränder, stenkastning, bilbränder och rån. Det har skapat oro och rädsla hos många.

– En del boende i Ryd upplever ökad otrygghet. Det är inte bra och det tar vi naturligtvis på stort allvar. Vi vill att alla Linköpingsbor ska känna sig trygga och säkra där de bor. Därför gör vi hela tiden olika insatser, säger borgmästare Helena Balthammar (S) som är ordförande i Trygghetsutskottet.

– Inför påskhelgen ökar vi trygghetsinsatserna lite extra i Ryd. Vi utökar till exempel fritidsverksamheten både för dem som är över och under 16 år. Vi har också ökad vuxennärvaro i form av nattvandrare och polis.

Representanter för kommunen, polisen, räddningstjänsten och universitetet träffas regelbundet för att bland annat diskutera läget i området. Under påskhelgen kommer både kommunens väktare och räddningstjänsten att öka sin närvaro i Ryd. Fritidsverksamheten för ungdomar har öppet längre än vanligt och det blir fler aktiviteter i allaktivitetsparken.

– Vi är väldigt glada att vi kunde inviga det nya aktivitetshuset på Mårdstorpsgatan 25 i Ryd förra helgen, så att vi nu kan erbjuda ännu fler aktiviteter för unga. Under påsklovet har vi ordnat extra många aktivitetstillfällen. Jag hoppas alla tar tillfället i akt och upptäcker de aktiviteter vi anordnar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP).

För ytterligare information kontakta borgmästare Helena Balthammar, 072-582 80 69, och kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth, 072-580 08 72.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum