Linköpings kommun

Kommunen söker extrapersonal

Dela

Coronakrisen ställer stora krav på samhället, inte minst inom vård och omsorg. För att kunna möta det ökade behovet söker nu Linköpings kommun extrapersonal.

– Vi har startat upp en resursbank för att säkerställa att extrapersonal finns att tillgå om akut behov skulle uppstå inom olika verksamheter, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör, Linköpings kommun.

Via kommunens hemsida kan den som är intresserad registrera sig som timvikarie. Det största behovet gäller framför allt jobb inom stöd, vård och omsorg, men det kan även bli aktuellt inom andra sektorer så som förskola och skola.

– Om ett behov uppstår kommer vi att gå igenom den aktuella resursbanken och matcha med de som anmält sitt intresse. Den som har registrerat sig behöver därför kunna hoppa in på kort varsel, säger Sonja Erlandsson. 

Resursbanken är tillgänglig för flera olika aktörer vilket betyder att den arbetssökande kan komma att jobba hos flera utförare, även privata företag som kommunen har avtal med.

Kan kommunen komma att anställa personer som saknar erfarenhet?
– Ja, men självklart väljer vi personer som vi anser lämpliga för uppdraget. De som vi anställer kommer att få en introduktionsutbildning, som till vissa delar sker digitalt.

Finns det någon prognos över hur mycket extraresurser som kommunen kommer att behöva?
– Nej, det är svårt att säga, men vi jobbar efter flera olika scenarier. Våra samhällsviktiga verksamheter måste fortsätta att fungera trots eventuellt bortfall av ordinarie personal. Därför är det viktigt att vi förstärker vår resursbank redan nu.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum