Norrköpings kommun

Kommunen söker goda människor

Dela

Det finns många personer i alla åldrar i Norrköpings kommun som behöver stöd och hjälp i vardagen på varierande sätt. Redan idag är invånare engagerade i olika frivilliguppdrag för att backa upp i detta. På lördag genomförs en kampanj för att hitta ännu fler goda människor i Norrköping.

Foto: Magnus Andersson
Foto: Magnus Andersson

Tre kontor – socialkontoret, kommunstyrelsens kontor och vård- och omsorgskontoret – har gått ihop i en gemensam kampanj för att rekrytera till arvoderade frivilliguppdrag. Tillsammans vill de uppmuntra invånare i kommunen till att ta ett uppdrag som familjehem, jourhem, kontaktfamilj, kontaktperson, kontaktperson LSS, stödfamilj, god man, förvaltare eller särskilt förordnad förmyndare.

– För att lyfta kommunens arvoderade frivilliga uppdrag gör vi nu en kraftsamling i en gemensam rekryteringskampanj. Det gör vi för dem som behöver stöd, men också för dem som vill ge stöd till en annan människa, säger Ewa Gouranius, verksamhetschef på överförmyndarenheten. På det här sättet ökar våra möjligheter att matcha den lämpligaste personen till varje uppdrag.

– Tillsammans blir vi både tydligare och starkare – att vi inom tre olika verksamheter går ihop i en gemensam aktivitet gör att kommuninvånarna får en samlad bild av de arvoderade uppdrag som finns inom Norrköpings kommun. Samtidigt får vi möjlighet att lyfta allt det fina med att finnas där för en medmänniska, säger Peter Warma, områdeschef verksamheter för personer med funktionsnedsättning.

Bland annat har man sett att det är viktigt att synliggöra och skapa större kännedom kring stödinsatserna. Därför finns representanter från de tre kontoren samt olika uppdragstagare tillgängliga vid en uppställd spårvagn på Söder Tull den 25 maj för att berätta om vad de gör och svara på frågor om uppdragen.

– Vi har redan flera fantastiska uppdragstagare i Norrköping, men det finns fortfarande ett stort behov av personer som kan engagera sig för att hjälpa andra. Jag hoppas att det är många som vill ta möjligheten att sträcka ut en hand och anmäla sig till något av uppdragen, säger Ingela Klint, enhetschef familjehemsenheten.

Den som är intresserad av ett uppdrag kan under kampanjdagen anmäla sig till en fördjupad informationsträff som hålls den 3 juni. Det finns även möjlighet att göra detta via www.norrkoping.se/uppdragstagare

Datum: lördagen den 25 maj
Tid: klockan 10-15; vid klockan 11, 12 och 13 kommer studentkören SKÖN att framträda för att dra ytterligare uppmärksamhet till eventet
Plats: Söder Tull

Kontakt:
Ewa Gouranius
Titel: verksamhetschef överförmyndarenheten
Telefon: 011-15 13 72
ewa.gouranius@norrkoping.se

Ingela Klint
Titel: enhetschef familjehemsenheten
Telefon: 011-15 21 56
ingela.klint@norrkoping.se

Peter Warma
Titel: områdeschef VPF (verksamheter för personer med funktionsnedsättning)
Telefon: 011-15 29 65
peter.warma@norrkoping.se

Fakta:
Familjehemsenheten, överförmyndarenheten, och samordnare för kontaktperson LSS och stödfamiljer samarbetar med målet att öka antalet uppdragstagare i Norrköpings kommun under parollen ”Norrköping är fullt av goda människor”.

  • Följande uppdrag finns tillgängliga:
    God man, förvaltare, särskilt förordnad förmyndare (överförmyndarenheten; kommunstyrelsens kontor)
  • Familjehem, jourhem, kontaktfamilj, kontaktperson (familjehemsenheten; socialkontoret)
  • Kontaktperson LSS, stödfamilj (VPR, verksamheter för personer med funktionsnedsättning, samt samordningar för kontaktperson LSS och stödfamilj; vård och omsorgskontoret)

__________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Magnus Andersson
Foto: Magnus Andersson
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan från Norrköpings Konstmuseum: Stefan Teleman – Allvarsamma lekar9.9.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Stefan Telemans lust att granska samtiden har följt med honom under en mer än sextio år lång konstnärlig praktik. Nu visas hans collage, teckningar, måleri, skulptur och installationer i den första omfattande retrospektiva separatutställningen på Norrköpings Konstmuseum. I Allvarsamma lekar berör Teleman bland annat Sveriges vapenindustri, fördelningen av makt och mediekritik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum