Örnsköldsviks Kommun

Kommunen söker intressenter för gemensam utveckling av attraktivt hamnområde

Dela

När ett av de mer attraktiva områdena i Örnsköldsviks inre hamn ska bebyggas vill kommunen göra det som ett samverkansprojekt där flera aktörer är engagerade.

Örnsköldsviks kommun bjuder in till exploatering av Varvskajen – ett attraktivt område centralt beläget i stadens inre hamn och med direkt anslutning till stadskärnan. Området omfattar 15 000 m2 och kommunens plan är att flera exploatörer, förslagvis 3-5, ska kunna tilldelas mark men att utbyggnaden ska ske parallellt och i samverkan mellan de olika aktörerna.

– Vi går nu ut med en intresseförfrågan där vi hoppas att flera aktörer kan tillföra olika kvalitéer och i nära dialog med kommunen medverka till att gemensamt forma ett hållbart, tillgängligt och estetiskt tilltalande område. Det är första gången vi prövar denna samverkansmodell och det känns som ett spännande upplägg, säger Marcus Elfving, fastighetsstrateg vid kommunledningsförvaltningen.

Varvskajen är ett av Örnsköldsviks prioriterade utvecklingsområden och ett projekt som kommer att sätta stor prägel på Örnsköldsviks centrum. Kommunen räknar med att kunna ge plats för fem till sex huskroppar som inrymmer en blandning av bostäder i olika upplåtelseformer och även verksamhetslokaler.Visionen är att området ska präglas av en väl genomtänkt arkitektur, klimatsamarta lösningar och en utformning som möjliggör att allmänheten lätt ska kunna utnyttja gångstråk med mera.

Fram till den 31 januari 2019 är intresserade exploatörer välkomna att anmäla sitt intresse för projekt Varvskajen. Mer information om området och förutsättningar för projektet finns på kommunens webbplats www.ornskoldsvik.se/varvskajen

Nyckelord

Kontakter

Marcus Elfving, fastighetsstrateg, kommunledningsförvaltningens mark- och planeringsenhet, 070-291 92 12.

Odd Johansson, mark- och planeringschef, kommunledningsförvaltningen, 072-244 46 74.

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum